april 24, 2024

Plancheudstilling på Rådhuset omkring bevaringsværdige huse

Af Michael Bonnevie

 

Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv (Ilfa) samt Amager øst og vest lokaludvalg, har i snart et lille års tid, været med i et foto registreringsprojekt af bevaringsværdige huse og bygninger i de 3 lokalområder.

Fotografer fra lokalarkiverne har været ude og fotografere huse og bygninger i deres lokalområde, til FBB databasen som ejes af staten og forvaltes af Slots og Kulturstyrelsen, og som har en såkaldt SAVE værdi=Vurdering af bevaringsværdi. (Survey of Architectural Values in the Environment) FBB databasen er den eneste i Danmark, hvor man kan få et samlet overblik.

Databasen mangler dog i den grad billeder af huse og bygninger, og det er her lokalarkiver i hele Danmark går ind og hjælper frivilligt.

Udover det store arbejde som fotograferne har lagt i dokumentationen, så er der blevet afholdt flere møder og forfattet billedtekster samt meget mere, -så det er langt fra kun fotograferne som skal have æren! Det er i høj grad et holdarbejde der er lavet, for at få enderne til at mødes.

Udover at billederne nu lever videre i FBB databasen, så skulle projektet fejres med en plancheudstilling efterfølgende. Vi fik lov til at udstille på Københavns rådhus, i rådhushallen, og d. 6 februar 2017, blev udstillingen indviet og åbnet af Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen. Udstillingen kommer til at stå i rådhushallen i en uges tid, hvorefter den bliver taget ned igen.

Her taler Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen.

plancheudstilling-paa-raadhuset-53

Det har været et spændende projekt, og for mig har det været lidt af en øjenåbner. Jeg har fået kigget bygninger og huse ordentligt efter i sømmene, da det er jeg som har stået for at fotografere på Islands brygge. Det har ikke altid været en dans på roser at komme listen igennem, men efterfølgende føler jeg og vores lokalarkiv på Islands brygge, at vi har bidraget til eftertiden og Islands brygges historie.

Når man bevæger sig rundt i nærmiljøet med sit kamera og gennem fotograferer den ene gade efter den anden, så vil der uvægerligt dukke sjove og mindre sjove episoder op. Folk er generelt interesserede, og jeg er flere gange blevet stoppet i arbejdet, fordi der lige er en historie der skal fortælles. Den slags er rigtig sjovt!

Mindre sjovt er det, når folk bliver ophidsede, fordi de tror at man står og fotograferer dem og deres privatliv. Intet ligger mig mere fjernt! Jeg har eksempelvis måttet tage en ophedet diskussion med en sur kvinde der kom farende ud af en bygning. Hun ville politianmelde mig fordi jeg fotograferede bygningen? Jeg holdt på min ret, og efter en del debatterende frem og tilbage, måtte hun opgive, da jeg fortalte at jeg kom fra lokalarkivet, og det desuden var på offentlig vej jeg fotograferede.

Herunder følger der et par billeder fra udstillingen på Københavns rådhus.

plancheudstilling-paa-raadhuset-7

plancheudstilling-paa-raadhuset-23

plancheudstilling-paa-raadhuset-32

plancheudstilling-paa-raadhuset-33

plancheudstilling-paa-raadhuset-48

plancheudstilling-paa-raadhuset-59

Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen, klipper den røde snor og åbner udstillingen.

plancheudstilling-paa-raadhuset-62

plancheudstilling-paa-raadhuset-64

Formanden for Islands brygges lokalarkiv (Ilfa) Sussie Paddison.

plancheudstilling-paa-raadhuset-11

plancheudstilling-paa-raadhuset-72

plancheudstilling-paa-raadhuset-69

Link til FBB databasen.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Plancheudstilling på Rådhuset omkring bevaringsværdige huse

  1. Et kæmpe project tilendebragt, Foto dokumentationen af Islands Brygge, Bygninger og finurlige detaljer til et Arkitektonisk, Digitaliseret Arkiv for fremtidige studier, af by-udviklingningen, specielt indenfor Arkitekturen, Fasade Dekorationer og Byggestil frem mod år 2000.
    Som jeg har fået fortalt af Admin, der har Fotograferet og Dokumenteret, og er medlem af Islands Brygges Lokalforening, råder foreningen over et eget righoldigt Billedmateriale og Arkiv, der dokumentere Bryggens Historie og udvikling……….
    Dejligt at opleve at lokale Rødder, går foran for os alle, for dokumentationen af vores Historie og Minder……Tak Admin og øvrige initiativtagere på Bryggen…….
    M.v.h. gb………….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.