april 24, 2024

Bryggens telefonvejviser omkring 1956

Af Michael Bonnevie

 

Efter en tur i Islands Brygges lokalarkivs gemmer, fandt jeg Islands Brygges telefonvejviser fra ca. 1956. Det kunne jeg ikke stå for, og måtte straks hjem og indscanne det.

Jeg er født i 1967, så mange af de forretninger som findes i telefonlisten kan jeg ikke huske. Der er dog enkelte som jeg genkender, blandt andet Farvehandlen O.Nørby i Isafjordsgade.

De fleste forretninger på Bryggen “gamle dage” er en saga blot, desværre.

Her er der mulighed for at genopfriske hukommelsen, og huske tilbage på en enklere tid, uden computere, og hvor telefonen var med drejeskive og sad fast i væggen..

Billederne er indscannet fra original telefonliste, som tilhører Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv. Man kan bruge billederne, hvis man skriver at de kommer fra arkivet, og linker tilbage hertil.

Bryggens telefonvejviser forside
Bryggens telefonvejviser forside
Bryggens telefonvejviser side 1
Bryggens telefonvejviser side 1
Bryggens telefonvejviser side 2
Bryggens telefonvejviser side 2
Bryggens telefonvejviser side 3-4
Bryggens telefonvejviser side 3-4
Bryggens telefonvejviser side 5-6
Bryggens telefonvejviser side 5-6
Bryggens telefonvejviser side 7-8
Bryggens telefonvejviser side 7-8
Bryggens telefonvejviser side 9-10
Bryggens telefonvejviser side 9-10
Bryggens telefonvejviser bagside
Bryggens telefonvejviser bagside

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Bryggens telefonvejviser omkring 1956

  1. Så kom jeg knageme på arbejde !!!!! En noget nær komplet gennemgang af Islands Brygges Telefonliste, tog mig tilbage til min Barndom og Ungdom og en del af mit Voksenliv på Bryggen, samt alle de Forretninger og Institutioner tilknyttet `vores egen` enklave, hvor forretningslivet og Institutionerne koncentrerede sig om vores egen lille verden, begrænset af Amager Fælled og Havnen, et levende nærområde, indeholdende næsten alle de faciliteter man som Beboer og Lejer i Christians Holms Oplagspladser`s Ejendomme, kunne tænkes at have behov for, inklusive Arbejdspladser…………

    En på `opleveren` ! Jeg ser Forretningerne, Personerne (Personlighederne) og husker episoderne i forbindelse med navnene og adresserne………….

    Tak skal du have Admin. M.v.h. gb.

    1. Husker du det gamle forretningsslogan: Gaa aldrig over Aaen efter Vand.

      Det var nemlig slet ikke nødvendigt, da vi havde alt til fadet hørende på Bryggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.