maj 27, 2024

Tur gennem Vesterbro 2020

Af Michael Bonnevie

 

Forleden blev det tid, til en tur gennem nogle af Vesterbros gader!

Som oftest går jeg gennem København, men har i noget tid tænkt på at besøge Vesterbro, og ikke bare Vesterbrogade, -men nogle af de gader som jeg ikke før har set. Min bror og jeg startede ud, ved at gå over broen fra Islands brygge, til Fisketorvet, og videre over Dybbølsbro til Vesterbro.

Her er vi ved Fisketorvet, op til Dybbølsbro. Der bliver bygget på livets lyst, som så mange andre steder i København. 

Gennem Vesterbro-5

Dybbølsbro, med Vesterbro ligefremme.

Gennem Vesterbro-7

Gennem Vesterbro-12

Oppe på Dybbølsbro, fik vi øje på denne gamle bygning, som vi naturligvis måtte ned og se nærmere på!

Gennem Vesterbro-16

Det viste sig, at bygningen slet ikke var så tom og forladt, som den så ud til udefra! Det er Baisikeli, som betyder cykel på swahili, som huserer i bygningen! Det er en social virksomhed, som blandt andet sender brugte istandsatte cykler, til Mozambique. Vi faldt i tale med en af deres ansatte, som inviterede os indenfor, hvilket vi selvfølgelig gerne ville!

Gennem Vesterbro-23

Gennem Vesterbro-26

Gennem Vesterbro-24

Indenfor er bygningen totalt renoveret, og indeholder cykelværksted, salg af cykler plus meget mere. Vi var der ikke så lang tid, men der blev tid til lige at lure på den smukke bygning, cyklerne og nogle af de gamle ting, som stadigvæk befandt sig i bygningen, og nu nærmest fremstod som skulpturer!

Link til Baisikeli

Derefter gik vi gennem sidegader ned til Istedgade. Krydsede Istedgade, og videre gennem andre gader til Vesterbrogade. Selvfølgelig blev der også tid til en gård eller 2 på vejen, når man var så heldig, at porten var åben.

Gennem Vesterbro-36

Gennem Vesterbro-37

Gennem Vesterbro-40

Gennem Vesterbro-45

Gennem Vesterbro-49

Gennem Vesterbro-58

Jeg må sige, at jeg blev glædelig overrasket over at opleve et lille udsnit af Vesterbro, som jeg uden kameraet sikkert aldrig ville opleve! Der var mange steder, en rigtig dejlig og nogen gange Parisisk stemning at spore! Vesterbro er nok ikke det billigste sted at bo, hvilket man også godt kan fornemme her og der! Det er jo blevet et super trendy sted, hvilket sikkert afspejler sig i huslejerne!

Jeg er ikke færdig med Vesterbro, så meget ved jeg! Vi tog jo bare et par sidegader her og der, så tænk på, hvad der gemmer sig af guld, hvis man dykker lidt ned under overfladen!

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Tur gennem Vesterbro 2020

  1. Også jeg betræder forholdsvis nye Græsgange, når jeg bliver konfronteret med Admins tur fra Fisketorvet til det indre Vesterbro, må jeg beklagelig vis konstatere, `man` er nok mere forankret i sin egen Bydel end man burde være, oplevelserne ligger lige udenfor det `gammel` kendte. Så en Øjenåbner som der nemt i disse Corona tider, er inden for rækkevidde uden brug af Charter og lignende….
    M.v.h. gb…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.