juni 14, 2024

Regnvejr

Af LSC

 

Øv, det er dog et forfærdeligt vejr i dag. Ååh! – Det regner, og alting er pladdervådt.

Du har sikkert en gang i mellem hørt sådan en ordstrøm i din dagligdag, og måske har du selv udtalt ordene en dag, da du kom hjem fra dagens dont, eller bare har været ude i et eller andet ærinde en dag, da “Den store Mester” deroppe – eller hvem, det end er, der bestemmer over naturens luner, havde fundet det for godt, at regnen skulle plaske ned over os i måske en hel dag; – –

‘ – – og ja; hvis det faktisk har regnet sådan en hel dag, så er alting ganske rigtigt pladdervådt, og for mange har det så været et “uvenligt” vejr, om jeg så må sige om et vejr, der nok for det meste endog får skudsmålet: “MØGVEJR”; – –

‘- – og her er det, at jeg bliver nødt til at gå til bekendelse! – Ja, til den bekendelse, som det er at vedgå, at jeg faktisk kan lide regnvejr; – Ja, jeg må endog være ganske og aldeles ærlig, og sige: Jeg holder mest af regnvejr!

Men se, nu har jeg ikke glemt, at jeg engang tidligere skrev et indlæg her i “Gamle-dage” om, at jeg er et “Efterårs-menneske”, fordi jeg holder meget af efterårstiden. Så nu kan jeg måske komme til at høre dig sige: “Nå, så er LSC altså også et ‘regnvejrs-menneske’ – ikke”?

Joh, det er sådan set rigtigt nok. Det er jeg så! Men – kære læser, fortvivl ikke på mine vegne. Jeg har det ikke sådan af depressive, negative årsager. Næh, nej tværtimod !! For se når efterår og regnvejr tiltrækker mig – ja faktisk drager mig, vil jeg godt kalde det, er det, fordi jeg har øje for alle de oplevelser, som disse forhold tilbyder os; – farverne, de anderledes plante- og dyrescener – eksempelvis.

Regnvejr er dejligt vejr, synes jeg, i hvert fald ofte. Jo, for tit har jeg oplevet hvor mange smukke og opmuntrende “små”-scenerier et regnvejr kan byde på. Blot er det for det meste et spørgsmål om at vide det; – ja, og at ville det! – For selvfølgelig skal du være indstillet på, at man kan blive både våd og kold der ude i “verdenen”, nå det regner. Men ved du hvad? Det kan man væbne sig imod med en solid regnfrakke, gummistøvler samt en “sydvest” eller anden egnet ting på hovedet; – –

‘ – – og hvis du gør det, og tager dig en gåtur ud i skoven – eller for den sags skyld gennem byens gader, så får du muligheden for at se mange indtryk, ja “billeder”, vil jeg driste mig til at kalde dem, som du ellers aldrig får tilbudt.

Joh, jo – og jeg har hverken feber eller drukket for meget; Nej, nej jeg er ganske nøgtern; – og prøv lige at høre her:

Selvfølgelig ser jeg ganske klart de gode kvaliteter, som ligger i “godt vejr”, som man altid siger, og med det mener – sol og sommer, og varme: – – Men som nævnt – jeg vover at påstå, at såvel naturen som byen byder på flotte scenarier i regnvejr; – scenarier, som du kan opleve.

Nuvel, selv mange ord formår tit ikke at formidle ens tanker. Derfor viser jeg dig her nogle fotos, som jeg engang tog i silende regn. Med dem vil jeg vise dig nogle situationer, som sætter mig i stand til at kalde mig selv for et “regnvejrs-menneske”; – og vel at mærke samtidig føle glæde ved at være det.

For regnvejr er “oplevelses”-vejr – ikke “dårligt” vejr, – – i min verden! – Men det kunne det også blive i din verden; hvis blot du åbner dine øjne – og dit sind – for den side af vores tilværelse.

Såh; – vil du det? I første omgang her sammen med mig – og “et par” af mine billeder fra mit fotoarkiv; – og hvis det skulle vække din interesse, så prøv det selv: Drag derud i vores natur og se selv, at det er rigtigt nok, at der foregår rigtigt meget smukt – eksempelvis i skoven, hvor f.eks. regnormene står – eller ligger – klar til at opføre en “livsglædens dans”, vil jeg kalde det, for dig.

Først til skovbillederne:

På billede nr. 3 synes jeg næsten, at jeg kan dufte den friske fugtige luft – med et strejf af våd bark og det friske løv på træerne. Det er næsten, som om skoven her siger: “Åh – hvor er det skønt med forfriskende sommerbad. Jeg kan huske, at jeg måtte medgive skoven, at friskt og dejligt var det; – og så var det uden betydning, at det bare var omkring 15-16 grader varmt – denne sommerdag. Det var jeg helt enig med skoven om; – –

‘ – – – og jeg kunne godt her forestille mig, at jeg med billede nr. 3 og min beskrivelse af det – måske – foto interessemæssigt pirker lidt til denne hjemmesides ADMIN, – jo, for jeg er overbevist om, at med hans fremragende kompetence og professionelle foto udstyr, som vi ofte får demonstreret her på sitet, ville han den dag have fået regnormenes “livsglædens dans”, som jeg nævnte ovenfor, med på et par billeder. De var her nemlig – regnormene. Jeg kunne ikke få dem med på billederne. Men det er jeg sikker på, at ADMIN havde fået – og måske kan få nu, og være fristet til at forsøge – en dag, hvis hans vej skulle falde forbi skoven – i regnvejr.

Så er der de to bybilleder, eller rettere havnebilleder. De er fra Københavns Havn den aften i 1970, da det daværende “DFDS” sidste Ålborg-båd lige var afsejlet mod den nordjyske “hovedstad”; det er billede nr. 4; og det sidste billede – nr. 5 er fra morgenen efter, da den sidste båd fra Ålborg netop er ankommet. Inde på skibet kan du se bilerne, der om lidt vil køre fra borde. Tja, – dermed var en af Københavns trafikforbindelser – ja, man kunne næsten kalde dem trafik-“institutioner”, vil jeg sige, gået over i historien. – – Hvis du – kære læser – er lidt oppe i årene, som jeg (71), og kender til københavner-forhold, så kan du nok fornemme, det jeg mener hermed.

Selv om der på disse to bybilleder ingen “natur” i gængs forstand er, så synes jeg dog, at disse markante regnvejrs-scener på fornemste vis formidler det, der sker her, nemlig lukningen af disse skibsruter, og at de bibringer hele begivenheden en slags værdighed – og ro; – –

‘ – – synes du ikke det?

M.v.h. LSC

Regnvejrsbillede af LSC
Regnvejrsbillede af LSC
Regnvejrsbillede af LSC. D.F.D.S i Aalborg
Regnvejrsbillede af LSC. Sidste færge er kommet ind Aalborg

Relaterede fotos:

LSC

Blandt mange aktiviteter er, at jeg skriver noveller, som jeg udgiver på forlaget SAXO.com som "e-bøger". Jeg kalder dem "hurtig"-noveller, fordi de kan læses helt til ende på meget kort tid, men alligevel indeholder både spænding og overraskelse. Jeg skriver under forfatternavnet: "Leif Antskov"; og mine hidtidige udgivelser kan ses på dette link: leifantskov Vigtigt! - Når du har kigget på Leif Antskovs hjemmeside, og vil tilbage her til "Gamle Dage"-sitet, gør du det ved at klikke på venstre-pilen oppe i skærmbilledets øverste venstre side!

View all posts by LSC →

4 thoughts on “Regnvejr

 1. Kære LSC. Selvfølgelig har du ret i dine oplevelser og det er sundt at få en `reminder`. Som Københavner og By menneske fra Broerne, tænker jeg tilbage på min tid med Kolonihave, Cykelturene på Arbejde, min tid i Militæret og enkelte ture ud ud i det Blå, på Rejser og lignende, hvor Vejret har overrasket fra sin mere brutale og varierende side, hvor Duften af Jorden og Farverne er skiftet til en næsten chokerende klarhed og Friskhed, i forhold til det mere Støvede Hverdagsbillede, man normalt oplever derude. Igen, som By Menneske, søger man jo sjældent naturen under ugunstige forhold, selv om man nok burde unde sig, at give sig tid til `Meditationen`, under netop de forhold du beskriver, bare hvile i sig selv, medens Regnen sagte siler ned …….

  Tak for påmindelsen LSC…….
  M.v.h. gb………..

 2. Jeg kom til at tænke på en stor dansk maler, Poul Fischer,- som også i den grad dyrkede regnen.. Jeg har i flere år dyrket hans malerier af specielt København, og i hans værker er der tit et anslag af regn. Han forstod, at regnen har en speciel følelse, og i malerier kommer det til udtryk på smukkeste vis.

  Prøv selv at se her, via en google søgning på Poul Fischer: http://goo.gl/naMK3L

  1. Kunst er i sandhed mange ting, men en gennemgang af Poul Fischers Billeder, lagt ind af Admin d. 15./2.-2015, som en kommentar til LSC`s Regnvejrsbilleder, er i sandhed overvældende.
   Københavnerbilleder fra den gang Farfar var Ung, genkendelige senarier fra Byen, Hverdagsbilleder der beskriver livet i familier, Påklædningen, Feriebilleder, Vejrscenarier, Studier, you name it. I sandhed et levendegjort scenarie fra den gang de Gamle Dage bare `VAR`…………
   Et studie værd, noget at vende tilbage til, studere, tage ind og lade egne minder flyde med……….
   M.v.h. gb…………..

 3. Hej ADMIN! Sikke et orgie af herlige malerier! – Jeg er helt ‘forpustet’ – af begejstring. Hvor er de dog skønne. Jeg burde nok i min interesse for ‘regnvejret’ og ‘de mørke’ vejr-scener rette mere opmærksomhed mod malerkunsten. For man (og jeg) får til fulde her vist, at i eksempelvis Poul Fischers billeder er der meget at hente i henseende til stemninger og følelser; – altså lige det, som betager mig; – –

  ‘ – – nå, jeg har mere at sige. Men I må lige vente. Nu skal jeg se på malerier igen. Tak ADMIN for dit vink!

  Vi skrives – – om ikke så længe.

  M.v.h. LSC

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.