april 24, 2024

Ballonhangaren på Islands brygge genåbner

Af Michael Bonnevie

 

Ballonhangaren på Islands Brygge, genåbnede igår, efter en større restaurering over halvandet år, foretaget af Realdania.

Ballonhangaren ved Ballonparken, på Islands Brygge, er en vigtig del af Islands Brygges historie og forståelse. Ballonhangaren blev opført i 1917, af Hærens Ballonvæsen, til opbevaring af observationsballoner, som blev brugt under Artilleriets øvelser på Fælleden. Ballonhangaren har i mange år, været faldefærdig, og der var tale om en nedrivning af hangaren, da den var til fare for dens brugere. Heldigvis, gik Realdania ind i sagen, og de har nu brugt halvandet år på at restaurere den enestående bygning, til glæde for, ikke mindst Islands brygges beboere.

Hangaren skal som hidtil, bruges som rideskole, af Rideklubbens Ridevenner.

Ballonhangaren aabnes igen-2

Ballonhangaren aabnes igen-15

Læs mere om Realdanias By & Byg klubben, og deres mange projekter

Mere om Ballonhangaren

På den anden side af ridebanen ved Hangaren, opføres der pt. et nyt ridecenter, med stalde, ridehal og meget andet. De udtjente haller bliver revet ned, når de nye bygninger står færdige, til næste år.

Ballonhangaren aabnes igen-25

Ballonhangaren aabnes igen-18

Ballonhangaren aabnes igen-32

Ballonhangaren aabnes igen-29

Ballonhangaren aabnes igen-9

En lille video, med Ballonhangaren.

Videodagbog med Ballonhangaren

Herunder 3 billeder, fra Amager fælled, med Ballonhangaren og Artilleriet. Billederne tilhører Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Ballonhangaren på Islands brygge genåbner

  1. Ballon Hangaren !
    Så kom jeg med der ind, Admins Foto reportage, har givet mig det ´ kig ´ på Hangaren og det der i dag finder sted der inde, et indblik i et, i min tid på Bryggen, lukket område, Besat af Militæret og omgærdet med Mystik, for hvad var det der foregik på området mellem Politiskolen og den Store Legeplads langs Artellerivej ?
    Jeg var (hjemme) på Skolestien mod Amagerbro Skolen,jeg har haft en af Nyttehaverne bag Politiskolen, jeg færdedes på Fælleden mod Militærets afspærringer og Skydebaner, senere også på Skydebanerne fra Slusevej på Kongelundsvej, medens jeg med min Morfar kom på Lossepladsen med Affald fra F.D.B. På Bryggen, som Dreng, oplevede Nokken og Sigøjnerne på Lossepladsen og deres Bosættelser i Husvogne der ude, så Lille Skolen blive Bygget og taget i brug og har nu også set Ballon Hangaren indefra !
    M.v.h. gb…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.