Af Michael Bonnevie

 

Ballonhangaren på Islands Brygge, genåbnede igår, efter en større restaurering over halvandet år, foretaget af Realdania.

Ballonhangaren ved Ballonparken, på Islands Brygge, er en vigtig del af Islands Brygges historie og forståelse. Ballonhangaren blev opført i 1917, af Hærens Ballonvæsen, til opbevaring af observationsballoner, som blev brugt under Artilleriets øvelser på Fælleden. Ballonhangaren har i mange år, været faldefærdig, og der var tale om en nedrivning af hangaren, da den var til fare for dens brugere. Heldigvis, gik Realdania ind i sagen, og de har nu brugt halvandet år på at restaurere den enestående bygning, til glæde for, ikke mindst Islands brygges beboere.

Hangaren skal som hidtil, bruges som rideskole, af Rideklubbens Ridevenner.

Ballonhangaren aabnes igen-2

Ballonhangaren aabnes igen-15

Læs mere om Realdanias By & Byg klubben, og deres mange projekter

Mere om Ballonhangaren

På den anden side af ridebanen ved Hangaren, opføres der pt. et nyt ridecenter, med stalde, ridehal og meget andet. De udtjente haller bliver revet ned, når de nye bygninger står færdige, til næste år.

Ballonhangaren aabnes igen-25

Ballonhangaren aabnes igen-18

Ballonhangaren aabnes igen-32

Ballonhangaren aabnes igen-29

Ballonhangaren aabnes igen-9

En lille video, med Ballonhangaren.

Videodagbog med Ballonhangaren

Herunder 3 billeder, fra Amager fælled, med Ballonhangaren og Artilleriet. Billederne tilhører Islands Brygges lokalhistoriske forening og arkiv.

Relaterede fotos: