Af Michael Bonnevie

 

Det er nok nogle, og måske endda de fleste der syntes at baggårde, specielt de gamle baggårde var grimme og grå.

Da jeg selv er vokset op i en tid hvor baggårdene endnu så ud som på billederne, så repræsenterer de for mig noget specielt og unikt. 

Mine brødre og jeg boede på bryggen som små, og vi betragtede baggårdene som vores legeplads. Hvad var mere magisk end at lege i og på cykelskurene, og gå på jagt efter spændende sager i skralderummene.

Dengang kunne man også sagtens komme ind af samtlige døre i gårdene, og det indbød til at gå på opdagelse i kælderrum og lofter.

gaard1

Desværre er det nu ikke længere muligt at komme ind i gårdene på Bryggen, da de er blevet aflåst. Det er heller ikke så spændende længere, da gårdene som regel er saneret med græsplæner, legestativer, træer og lignende. Noget der efter min mening har ødelagt charmen ved det oprindelige Bryggen.

gaard2

Jeg kan sagtens se at det er at foretrække for folk der ikke har kendt til det oprindelige Bryggen, og for ny tilflyttere,  men for mig at se, så havde jeg foretrukket det gammelkendte og charmerende rustikke Bryggen.

På det ene af billederne ser man en ældre herre stå ved skraldebøtterne. Da jeg fandt billedet troede jeg det var min Morfar, men efter nærmere overvejelser kan det ikke havde været ham, da der ikke var nogle træer i den gård hvor han boede.

Relaterede fotos: