maj 23, 2024

Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkivs togvogn

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har før skrevet om Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkiv, men er ikke helt færdig med togvognen som står parkeret på kajen ved Islands brygge til venstre for kulturhuset.

Togvognen bliver brugt til udstillinger af fotografier og historisk materiale omhandlende bryggen, som skrevet i mit tidligere indlæg.

dsc_0047

Togvognen åbnes i forbindelse med arrangementer på bryggen samt på gode solskinsdage, som der står på deres hjemmeside..

På specielle dage såsom Kulturhavn, bliver togvognen udsmykket udvendigt, med billeder og historier fra det gamle Islands Brygge.

dsc_0046

Mit Nikon 3200 har været til justering hos Nikon da det havde et stort fokus problem. Umiddelbart tror jeg at problemet er løst, så derfor skulle kameraet afprøves med mit Sigma 50mm f1.4, og hvad er bedre til at teste det på, end en gammel fin togvogn fyldt med skruer, rust, og gemte ting og sager. Jeg gik tæt på detaljen, og er godt tilfreds med skarpheden i billederne.

dsc_0035

Efter denne billedserie, tog jeg et smut over i Hans Tausens kirke for at tage billeder oppe i tårnet. Indlægget kommer en af dagene..

Link til Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkiv

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

3 thoughts on “Islands Brygges Lokalhistoriske forening og arkivs togvogn

 1. Tillykke Admin :
  Projectet med reparation af Fokuseringen og indstillingen af samme på dit Nikon, ser ud til at være lykkedes til fulde, rigtigt dejligt at se de detaljerige billeder af Udstillingsvognen på Bryggen. At du så også formår at mestre betjeningen af dit Kamera, gør jo gennemgangen af reportagen til en ren fornøjelse…………
  M.v.h. gb.

 2. Ja Admin, fototeknisk viser du her såvel som med alle dine andre fotos her på sitet, at fotografering er noget, som du mestrer. Hvis jeg selv havde adgang til (læs: råd til) avancerede kameraer, ville jeg gerne kaste mig ud i lignende foto-seancer. – – Men, men jeg glæder mig over det, som jeg altså har; og er i den forbindelse begyndt at interessere mig for “foto-animation” eller “-manipulation”, som nogle måske vil kalde det. Jeg tænker her på, at bruge et foto og så med et billed-behandlingsprogram i første omgang søge at forbedre en lidt dårlig optagelse; – men desuden også at lægge dele af det ind i et andet foto. Jeg fik for nylig af mit barnebarn en flot skibsmodel af “Den sorte Perle”, som er et sejlskib i filmene “Pirates of the Caribbean”. Modellen står på en træfod. Men nu vil jeg forsøge – ved at manipulere – at lave et “foto”, hvor skibet synes stolt at sejle ude på et åbent stormfuldt hav !!

  Mon det går godt ??

  Lige en ting – Admin: Jeres forenings-togvogn, en af fortidens flotte godsvogne er jo lidt “alternativt” bemalet, synes jeg godt, man kan sige. Jeg går ud fra, at der er tale om noget af jer utilsigtet “graffiti”. Eller hvad? – – Hvis “ja”, vil jeg lige melde, at jeg synes, at I kunne gøre jeres “udstillings-sted” (altså vognen) endnu mere attraktiv ved at opmale vognen i dens oprindelige farver fra dengang, da den var kørende i de store – og små – godstog ude på skinnerne. – – Nå, det er bare et forslag!

  M.v.h. LSC

  1. Hej LSC

   Fotomanipulation har i mange år været noget jeg har leget med, og det kan være rigtig sjovt 🙂
   Kun fantasien sætter grænser for hvad man kan sætte sammen til nye billeder, så jeg håber at det er noget du vil dygtiggøre dig i. Du er altid meget velkommen til at skrive til mig for råd og tips, hvis du kører sur i det. Her er et par småting jeg lavede tidligere

   https://www.gamle-dage.dk/blog/2010/11/26/photoshop-manipulation/

   https://www.gamle-dage.dk/blog/2012/03/20/kedsomhed/

   https://www.gamle-dage.dk/blog/2012/02/23/lord-of-the-ring/

   Med hensyn til togvognen, så er vi helt klar over problematikken med graffitien. Vognen er grim, og vi ville gerne have vognen tilbage i de originale klæder, men det koster. Vi må se om pengene kan findes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.