maj 23, 2024

Så er der post!

Af Yuri

 

Gemt i min frimærkesamling lå der nogle postkort – det var postkort fra de gode gamle dage!

Men hvornår er et postkort gammelt? Jeg springer 90erne og 80erne over her – og starter med det yngste jeg har før 1980! Dette kort er send fra København i 1944. Postkortet er vist oprindeligt købt i Norge og forestiller en fin udsigt over fjeldene. Det er sikkert taget med et AGFA kamera magen til det på billedet og er produceret af Mittet & Co. i Oslo som deres Serie 5.

Kortet er stemplet 13. juli 1944, og beskeden er derfor næsten 67 år og klar til at gå på folkepension – hvilket både afsender og modtager sikkert gjorde for mange år siden.

Så vidt jeg kan se er det sendt fra Jens(?) til sin mor Helga Willumsen hvor han bl.a. takker for Tivoli turen, men meget mere kan jeg desværre ikke læse.

Som en fin feature kan man på post-stemplet se en reklame med sloganet: “Skaan Naturen” – noget der er stadig er meget aktuelt.

Det næste kort i serien denne gang er nok min alderspræsident i samlingen. Sendt fra Duerkheim i Det Bayerske Kongerige fra en doktor dér til Greussen. Jeg kan desværre ikke rigtig tyde skriften (det er åbenbart ikke nyt at læger ikke kan skrive læseligt?). Poststemplet viser at kortet er over 120 år gammelt! Det er afsendt fra Duerkheim 27. september 1890 og ankommet til Greussen dagen efter: Begge steder er det stemplet.

Kortet i sig selv er ikke specielt, da det ikke har noget billede som de fleste andre postkort. Men grundet alderen og at det er et “Postkarte”, syntes jeg at det alligevel skal vises frem. Hvis nogen kan læse det må de meget gerne give mig en oversættelse.

Jeg regner med at poste nogle flere, da jeg har et par stykker mere

Relaterede fotos:

CrazyCatman

Født på Hvidovre Hospital i midsommeren 1985, opvokset på Amager, hvor jeg stadig er bosat, men har også boet på Nørrebro, Københavns Nordvestkvarter og Rødovre. Meget af min barndom har udledt sig på Amager naturligvis, men også i Vanløse, hvor Mormor og Morfar havde forretning, i Husum og i Holbæk. Til daglig arbejder jeg med IT, og i fritiden roder jeg meget med veteranknallerter, -cykler og -motorcyker.

View all posts by CrazyCatman →

One thought on “Så er der post!

  1. Nostalgien breder sig ! Tænker tilbage på egne Frimærkesamlinger hvoraf Julemærkerne tilbage fra 1904 er det eneste der er `op to date` også de gamle postkort er gået til og byttet væk over tid, Numismatisk ligger der jo altid de gamle Møntalbums og støver til, burde give det lidt tid også !!!!!!!! Spændende !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.