maj 27, 2024

Juletræet på Rådhuspladsen tændes

Af Michael Bonnevie

 

Jeg havde 2 ting på bedding igår. Den ene var et julemarked på Islands brygge, hvorefter jeg ville ind og se juletræet på Rådhuspladsen blive tændt.

Julemarkedet var hurtigt overstået, da det var noget mindre end jeg havde regnet med. Jeg skulle derfor brænde halvanden time af, inden jeg skulle ind og se træet tændes. Jeg fik mig en kop kaffe i Bryggens medborgerhus, og så passede tiden pludseligt meget bedre.

dsc_0630

Det var sort med mennesker derinde, men heldigvis foregår det egentlige oppe i luften, så de fleste havde en god udsigt. Et par minutter i 4 begyndte kultur- og Fritidsborgmester Pia Allerslev at tale. Jo, det var hende igen, fra indvielsen af vinterbadet på bryggen forleden.

I går tror jeg dog at hun kom for sent i gang med sin tale, for der var ikke gået meget mere end 1 minuts tid, førend klokken slog 4, og julemanden på toppen af brandstigen antændte træet med flot fyrværkeri.

dsc_0647

dsc_0648

Bidende koldt, men det hele værd 🙂

Derefter var det naturligvis tid til kaffe igen, og den blev slubret på café Norden på Højbro plads.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Juletræet på Rådhuspladsen tændes

  1. Traditioner !!!!!!!!!!!!!!
    HVOR ER DET DEJLIGT OG LIVGIVENDE AT BEVIDNE BYENS JULETRÆSTÆNDING !
    Mangler vi Lys og Stjerner i Øjnene i dagligdagen på denne årstid, er Julens budskab det der bærer os igennem, med tradiionerne der hører til, Julepyntningen derhjemme, Julepynten i forretningsvinduerne, forventningerne til selve Julen, med Frokoster, Hygge og Varme, ikke mindst Sjælens indre glød, der gerne skulle tænde i Familiens skød eller i venners gode samværd i Månedens løb.
    Minderne står i kø, vi har været der mange gange, optakten kan være besværlig, men når alt er gået op i en højere enhed og Nytåret står for døren, er 2013 Året der fylder os med de nye udfordringer, Glæder og Sorger, det vi kom ud over, i det snart forgangne År, 2012……….
    M.v.h. gb

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.