april 24, 2024

Beachvolley Dm 2012

Af Michael Bonnevie

 

I weekenden d.18-19 August, blev der afholdt Dm i Beachvolley på Amager strand.

Jeg havde skrevet det i kalenderen, da det var en mulighed for at snuppe et par action billeder, og samtidig komme til stranden.

dsc_0473

Der var gang i den derude, og der blev kæmpet på en række baner langs med Amager strandvej. Jeg talte ikke banerne, men tror der var en 15-20 stykker?

dsc_0505

Link til Dansk volleyball forbund

Om Beachvolley fra Wikipedia

Beachvolley har været en olympisk disciplin siden 1996.

Blandingen af toptrænede atleter, show og livet på stranden har hurtigt gjort beachvolley til en populær sport på OL-programmet.

Fra begyndelsen af 1950’erne har beachvolleyball konkurrencer været en del af andre begivenheder som skønhedskonkurrencer og koncerter afholdt på stranden. Selvom der i OL fokuseres på spillet, er der stadig en del show tilbage, og beachvolley stadionet er nok det eneste, der har både dj og publikums opvarmer.

Der har været stor diskussion om beachvolleyball overhovedet hører til på OL-programmet. I takt med den stigende popularitet sporten nyder, er denne diskussion dog ved at forstumme.

En del af diskussionen skyldes nok også den interne konkurrence mellem de to versioner af den samme sport.

Regler

Spillet er generelt opbygget som indendørsvolleyball, men regler for udførelsen af slagene gjorde at beachvolleyball ikke var helt så teknisk svært. Lempelsen af reglerne for indendørs volleyball har dog senere gjort at beachvolleyball i dag er det teknisk sværeste spil.

I beachvolleyball spilles der bedst af tre sæt til 21 med running score. I tredje sæt spilles der dog kun til 15. Alle sæt skal vindes med to overskydende point.

Der er tre berøringer og blokaden tæller som én berøring. Samme spiller må kun røre bolden to gange i træk hvis første berøring er en blokade.

Serven må ikke modtages med fingerslag. Bolden må kun sendes over nettet med fingerslag hvis det foregår i vinkelret på skuldrenes retning (fingerslag over nettet bruges sjældent i kamp). Efter et fingerslag må bolden ikke rotere, hvilket i praksis gør, at mange ofte vælger næsten udelukkende at slå til bolden med baggerslag.

Bolden må ikke lobbes over nettet. Dette har ført til at der ofte benyttes cuttede slag, hvor spillerne slår lidt blødere til bolden, men med stor vinkel.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Beachvolley Dm 2012

  1. BEACHVOLLY !!!!!!!!!!!
    Ja, ja, så kom sommeren alligevel, bedre sent end aldrig og Beachvolly er i dag gengangeren der følger Solen og bliver mere og mere populært. De velbesøgte baner i Ryparken`s Idrætsanlæg, jeg har fulgt siden de blev anlagt, for få år siden, taler sit tydelige sprog, det er en sport for alle…
    Dejlig Billedreportage fra Amager strand der er taget af Admin, tale ligeledes deres tydelige sprog, Sponseren som må være Red Bull, der også er fremtrædene i billederne, er mig fremmed, bortset fra navnet, men deres Bil, med sendeudstyr på taget, måtte tages i øjesyn med forstørrelsesglas, hvilken Strandbasker !!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.