Af Michael Bonnevie

 

Njalsgården på Islands brygge. Et sted jeg har brugt uendelig meget tid gennem min barndom.

Jeg har i et tidligere indlæg skrevet lidt om gården, da jeg har været nabo til den, og min far og oldefar har arbejdet der.

Jeg havde desværre ikke fået mit Nikon med, så jeg måtte nøjes med et pocket kamera. Det er ved at være udtjent, da det har meget besvær med billedstøj og blå farvning mv..

Det er ikke fordi der er voldsomt meget af det oprindelige Njalsgården tilbage, men kigger man efter, så er der alligevel levn og rester fra en svunden tid.

En ting der overraskede mig, var at der var kommet en Café i gården, vel nok på et af de mest usandsynlige steder overhovedet. Nemlig i den store gennemgangsport imellem de forskellige gårde. Den havde jeg ikke lige set komme 🙂 Det ser hyggeligt ud, og jeg kan faktisk godt lide konceptet. Jeg anede ikke det fandtes, og var det ikke fordi jeg tilfældigvis kom forbi, så havde jeg aldrig opdaget det. Måske lidt reklame udenfor på gaden ville være et hit? 😉

En ting der slår en når man kommer ind i gården, er at der kommer musik og lyde fra hver en krog. Grunden er, at gården er blevet invaderet af lydstudier, musikere og andre kreative erhverv. Jeg har selv besøgt et studie i gården for nogle år siden, men siden da er der sket en eksplosion i antallet af musik relaterede lejemål i de gamle FDB bygninger.

Update 24-04 2015

Cafe’ Just ser ikke ud til at eksistere mere..

Relaterede fotos: