april 19, 2024

Makrofotografi fra Sundby kirkegård, Juli 2018

Af Michael Bonnevie

 

Den sidste stykke tid, har jeg holdt lav profil, rent foto mæssigt, på grund af alt muligt og umuligt. Jeg starter blødt op igen med lidt makrofotografering.

Når jeg skriver, starter blødt op, så er det meget blødt, -med et minimum af billeder. 21 stykker blev det til, hvilket dog ikke er helt rigtigt! Jeg skød nok omkring 50 billeder, men ved en grovsortering røg over halvdelen ud, da jeg ikke længere accepterer skud som ikke er pænt skarpe. Sådan må det være!

makro-juni-2018-29

Billederne er taget med mit Nikon D600 med et Sigma 105mm Makroobjektiv. Jeg er sådan set nogenlunde tilfreds med objektivet, men kunne godt tænke mig et lidt nyere af slagsen, da det jeg har ikke har stabilisator. Jeg tror at jeg med stabilisator i objektivet, kan beholde lidt flere billeder?

Jeg kørte på S (Shutter-Lukker) med en lukkerhastighed på 800ms. ISO var sat til 1000, så i sollys kunne jeg få Blænde tider fra en 4-5 stykker til en 10-12 stykker. Det er ok, til mit brug. Det ville selvfølgelig være bedst med Blænde f18-22, men så skulle ISO-en op imod en 3-4000 stykker eller højere, og det bliver lidt for kornet til mig. Jeg kunne også gå længere ned i lukketid, men jeg har eksperimenteret med tiderne en del gange, og finder at jeg helst skal så højt op, for ikke at få slørede billeder. Det er også en grund til at jeg gerne vil have stabilisator i objektivet, da jeg så måske kan køre med lukkertider på en 3-400 i stedet, -hvilket vil give mig en Blænde oppe omkring de 16-20 stykker, for bedre dybdeskarphed.

makro-juni-2018-1

makro-juni-2018-3

makro-juni-2018-5

makro-juni-2018-6

makro-juni-2018-7

makro-juni-2018-10

makro-juni-2018-11

makro-juni-2018-13

makro-juni-2018-14

makro-juni-2018-16

makro-juni-2018-18

makro-juni-2018-19

makro-juni-2018-20

makro-juni-2018-21

makro-juni-2018-23

makro-juni-2018-25

makro-juni-2018-26

makro-juni-2018-27

makro-juni-2018-28

makro-juni-2018-30

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Makrofotografi fra Sundby kirkegård, Juli 2018

  1. Du starter `Blødt`op siger du ! Selv er jeg efterladt langt bagude og selv ved at gennemgå din Tabel for ISO og STØJ og Lukker Hastigheder, bilde mig ind at jeg forstår begreberne, står Apparat betjeningen tilbage. Et er at sidde der hjemme og gå funktionerne igennem, noget helt andet er at få det hele til at spille sammen på Lokation…….Linsen, Apparatet, jo det skal være i orden, men den der styrer aftrækker fingeren skal nu også kunne det der ! ! !
    Dejlige Billeder, misundelses værdige ekskursioner med resultater der kan stå alene, tak……….
    M.v.h. gb…………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.