maj 23, 2024

Vikingerne kommer

 Af Michael Bonnevie

 

I disse dage er der Vikingemarked på Nationalmuseet, og selvfølgelig rykkede jeg ud med fotoudstyret! Først og fremmest må jeg sige, at har det været en fornøjelse at opleve markedet! Jeg havde forventet mig i stil med Middelaldermarkedet i Valby, bare mindre,- og det har det bestemt levet op til.

Markedet slynger sig omkring Nationalmuseet i 2 gader, samt flere steder i museets indre.

dsc_0711

dsc_0744

Stemningen var helt i top, og stod man de helt rigtige steder, så var illusionen nærmest perfekt! Glade mennesker alle vegne, og folk der tager deres roller seriøst, er altid en god cocktail som borger for en fin oplevelse.

dsc_0653

dsc_0639

På undtagelse af en miniature byge på et par minutter, så holdt det tørt. Jeg var rundt på markedet et par gange, og fik også smagt Viking øl Det var godt!

Her ser vi en ugle, som jeg først troede var en unge. Næ, den var skam fuldvoksen og rigtig sød 🙂

dsc_0725

dsc_0687

Markedet er nu plottet ind i huskebogen til næste år, -hvor jeg helt sikkert skal forbi igen!

dsc_0712

Fra natmus.dk

Igen i år holder Nationalmuseet et vikingemarked i hjertet af København. Gaderne omkring Nationalmuseet vil summe af liv og unikke aktiviteter i dagene 23. – 24. august. Her kan du opleve 120 af verdens bedste og mest hårdtarbejdende vikingehåndværkere fra 5 forskellige lande i aktion, se vilde krigerslag, danse til god musik, deltage i underholdning for hele familien.

Årets historiske marked byder på lidt af hvert

Til årets vikingemarked kan du opleve vikingetiden i nutiden: smedens regelmæssige hammerslag mod ambolten, hestevrinsk, lugt af røg fra uldfarverens bål, træhugning og skindgarvning, møntslagning, vikingetatoveringer og meget mere.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Vikingerne kommer

  1. Noget af en gennemgang ! Dejlige Billeder, som at være der selv. Stemning og det hele, tak skal du have, skulle man måske selv også overveje en sådan tur til næste år ?

    M.v.h. gb…………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.