maj 27, 2024

Bevar Amager fælled demonstration 2018

Af Michael Bonnevie

 

Bevar Amager fælled demonstration 2018, løb af stabelen, Torsdag d. 23 august. Jeg var med, i kraft af fotograf for Amager fælleds venner, og for gamle-dage.dk

Selve demonstrationen foregik på Rådhuspladsen, og var sat til kl. 18, -når Arternes optog, sluttede sig til hoved eventet. Arternes optog, startede på Fælleden ved DR byen, og tidspunktet for afmarch var kl. 17. Jeg har været med i de foregående demonstrationer på Fælleden, og har dokumenteret det med mit kamera, hvorefter billederne er røget på hjemmesiden her, og enkelte fotos er blevet brugt af Amager fælleds venner, -hvilket jeg har givet tilladelse til. Denne gang var jeg med i demonstrationen som officiel fotograf, med en snes andre, der fotograferede og lavede video. Fordi jeg var med officielt, så bar jeg en neonfarvet vest, hvilket gjorde at folk ikke var i tvivl om, at man var en del af demonstrationen. Billederne i indlægget, er delt med Amager fælleds venner, som har tilladelse til at bruge dem som de vil!

Som vanligt, dukkede jeg op i god tid, så jeg oplevede demonstrationen fra der var 0 mennesker, til flere tusinde. Jeg var der kl. 15.30, og ved ca. 16.30 tiden var der sort med mennesker, i alle aldre og afskygninger.

faelled-demonstration-2018-3

Der blev sunget fællessang, malet ansigtsmaling og meget mere, og da kl. var 17, skulle optoget efter planen starte. Politiet, som skulle følge demonstration, var forsinket, -så den blev henad 17.30 før vi kom afsted.

faelled-demonstration-2018-15

Tv kokken Nikolaj Kirk, som er en af drivkræfterne i Amager fælleds venner.

faelled-demonstration-2018-17

faelled-demonstration-2018-25

Endelig dukkede politiet op, og vi kom i gang. Da jeg var på cykel, placerede jeg mig strategisk langs ruten, og fik de billeder jeg så for mig. Ruten gik fra DR byen, langs Ørestad boulevard, til Amager boulevard, og videre til Rådhuspladsen.

faelled-demonstration-2018-48

faelled-demonstration-2018-53

Der var stor stemning i optoget, og det var rigtig rart at se, at der var så mange der støttede op om den gode sag. Jeg opdagede dog, at det ikke var alle der var lige begejstret. Jeg var kørt lidt i forvejen for at placere mig, da en eddikesur håndværker råbte til mig fra sin bil ‘Hele lortet skulle asfalteres! Hvad ligner det, at ødelægge trafikken på den måde?’ Jeg kunne kun smile af det, da generne for trafikken, uanset hvor den mødte demonstrationen, ikke har været på mere end små 5-10 minutter.

faelled-demonstration-2018-68

Islands brygge, ved Svend Aukens plads.

faelled-demonstration-2018-78

Her krydser vi Amager boulevard, ved Sas hotellet.

faelled-demonstration-2018-82

faelled-demonstration-2018-90

Det sidste stykke, kørte jeg lidt i forvejen, så jeg kunne dokumentere Arternes optog ankomst til Rådhuspladsen.

Jeg havde spekuleret over, om hvorvidt der i det hele taget var dukket nogen op der inde, men det blev hurtigt gjort til skamme. Pladsen var stuvende fyldt, og jeg har hørt tal på omkring 8000 mennesker, og med de ca. 2000 der var med i optoget, ville vi være over 10.000 når de 2 demonstrationer blev slået sammen. Det er godt gået!

faelled-demonstration-2018-104

faelled-demonstration-2018-109

Talsmand Frej Schmedes fra Amager fælleds venner.

faelled-demonstration-2018-119

Her er folkering 3 blevet dannet. Den snor sig hele vejen rundt om Rådhuset.

faelled-demonstration-2018-125

Link til Amager fælleds venner på facebook

Amager fælled festival på Naturens dag

Folkering 2 om hele Amager fælled

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Bevar Amager fælled demonstration 2018

  1. Fantastisk reportage fra enyderst vellykket demonstration, med et fremmøde der siger Spar To til eventuelle tvivlere til den gode sag, Bevae Amager Fælled !
    136 Billeder, en reportage der mere end noget andet er med tilsat understrege budskabet, en stor tak til Admin…….
    M.v.h. GB……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.