Af Michael Bonnevie

 

I en tidligere postering har jeg skrevet om mit besøg på Arbejdermuseet og anede ikke at jeg kort derefter ville ende op derinde i midlertidigt arbejde. I første omgang skal jeg være der 3 måneder, og om det bliver forlænget er uvist på nuværende tidspunkt?

Pt.  har jeg været på museet en måneds tid, og jeg er rigtig glad for at være der.

I museets kælderetage er der skiftende udstillinger, og jeg har været med på sidelinjen til den nye særudstilling, Ferie, ferie, ferie som kører fra den 22.06. – 30.12.2013.

dsc_0027 Udstillingen skildrer nogle af de ferieformer som danskerne har dyrket, omkring lejrlivet og cykelferierne i 20-erne og 30-erne, til den begyndende masseturisme i 40-erne.

Her ser vi en tidstypisk cykel med dynamolygte, og fuld oppakning.

dsc_0016 Fra arbejdermuseet

Udstillingens primære målgruppe er familier med børn, og der vil være masser af aktiviteter at dykke ned i. Kravl ind i det gamle telt, læg dig til rette på hø madrassen og forestil dig, hvordan det var at tage på camping, før campingvognens komfort blev udbredt. Hop ned i kufferten og tag med på Københavns hovedbanegård, hvor toget med feriebørnene er lige ved at tage af sted. Eller sæt dig i Winnies sofa og hør hendes fortælling om, hvordan hendes mor tog tre jobs for at kunne få råd til den årlige drømmeferie til Mallorca.

dsc_0019

Noget er der sket siden 1920. Dengang var det ikke normalt med løn under ferie, og 37 timers reglen var endnu ikke opfundet.

dsc_0024

Relaterede fotos: