april 24, 2024

Holmen

Af Michael Bonnevie

 

Som nævnt i et tidligere indlæg, så kørte jeg ud for at se lidt på Holmen, men endte i første omgang med at kigge på Copenhagen Cablepark.

Da jeg ikke var nået helt ud på Holmen, og indlægget med vandski ikke havde så meget at gøre med Holmen, splittede jeg indlægget op i 2 dele. Her følger del 2, Holmen.

Da jeg ikke har nogen egentlig tilknytning til stedet, så jeg vil heller ikke skrive så frygtelig meget om det, men lade billederne jeg tog derude tale for sig selv.

Jeg har sakset lidt tekst fra Wikipedia, så billederne ikke står helt alene.

Marinestation København eller Marinestation Holmen er et sømilitært etablissement på Nyholm i København.

Holmen er det almindeligt anvendte navn for en række øer i farvandet mellem Sjælland og den nordlige spids af Amager. Disse øer var i mange år hovedbase for den danske orlogsflåde og har gennem tiden været kaldt Gammelholm, Nyholm (som dog kun er navnet på to af øerne), Orlogsværftet, Flådens Leje, Flådestation København, og nu Marinestation København, som er det officielle navn for området.

I over 300 år var Holmen Danmarks største arbejdsplads. I dag har søværnet kun enkelte institutioner tilbage på Holmen, som i stedet er åbnet for offentligheden med boligbyggeri, forskellige offentlige institutioner, f.eks. Kunstakademiets Arkitektskole, Statens Teaterskole, Den Danske Filmskole, Rytmisk Musikkonservatorium og Operaen på Dok øen.

Link til Wikipedias side om Holmen: Holmen

Nedenstående billeder fra natmus.dk

Nyholms hovedvagt 1924

Nyholms Mastekran 1913

Her ses Peder Skram, som blev sænket af flåden i August 1943, så tyskerne ikke kunne bruge den.

Peder Skram august 1943

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Holmen

  1. Dejligt `Smugkig`på et område der ellers kun har været set på fra Langelinie, det lukkede område for Flådens skibe og Værksteder, utilgængeligt og spændende. Operaen ligger der! Burde have besøgt den, så den under opbygning fra den første udgravning og frem, men har ikke `lemmet`de mange penge og transporten endnu Til Kunstens Mekka. Måske mit tab ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.