februar 29, 2024

Tur langs Stadsgraven 2019

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har gået og ventet på vejret, og da nu er begyndt at vise sig fra sin bedre side, så slog jeg et smut ned til Stadsgraven.

Stadsgraven er det officielle navn, men vi har nu altid kaldt det Volden, eller Voldene.

Stadsgraven 2019-2

Jeg parkerede min cykel ved Christmas møllers plads, og begyndte turen. Det er nu ikke fordi det er en særlig lang tur, når først man kommer igang, men der en dejlig stemning på Volden, så jeg tog det stille og roligt. Det er meget lidt der har forandret sig siden jeg var lille, og gik ture derovre med min mor og brødre. De sidste par år, har jeg gået rundt om det andet stykke Vold, der går fra Ravelinen ved Torvegade, og ud mod Holmen. Det er en meget længere tur, hvor man blandt andet kommer forbi Christiania med videre.

Links til de 2 ture.

Gåtur fra syddyssen til norddyssen på Christianshavns vold

Gåtur på Christianshavns vold til enden af Refshalevej ved Kraftværksvej

Turen rundt om Volden, tog en lille times tid. Det var ikke mange billeder jeg fik i kassen, men jeg har jo også gjort turen en del gange før, og det er svært at finde motiver i de ting man har fotograferet tidligere.

Jeg havde mit Nikon D600 med 35mm Sigma ART objektiv med.

Stadsgraven 2019-9

Stadsgraven 2019-12

Herunder ser vi et foto fra i forgårs, og derefter et foto fra 1968-69 stykker. Ikke den store forskel. Ps. Det er jeg som sidder i barnevognen, og min bror der står ved siden af.

Stadsgraven 2019-14

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Tur langs Stadsgraven 2019

  1. Dejligt gensyn ! Min gamle tur, turen der var et ´ Must`, når vejret var til det med Børnene, Barnevognen og Konen, som Admins Billeder så glimrende illustrere, Fotoapperatet med en Fin Kornet Film var selvfølgelig i Kassen, klar til Fremkaldelse på Soyakage Fabrikken i vores Hubby Klub med Mørkekammer og Forstørrelses Grej, for nu mere end et halvt århundrede siden, dengang man stadig syntes at verden var enkel og tilværelsen ide fastlagte rammer…..
    M.v.h. gb…….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.