maj 27, 2024

Juleparade på Amagerbrogade, 2017

Af Michael Bonnevie

 

Traditionen tro, så var der igen i år, juleparade på Amagerbrogade.

Jeg har været med de sidste mange år, og hver gang tænker jeg, at næste år tager jeg en pause fra det, men når året er omme og paraden indfinder sig, gør jeg også. Og hvorfor ikke? Jeg bor tæt ved, og det er egentlig ganske hyggeligt, at skyde julesæsonen i gang  på denne måde..

Indrømmet! Jeg er meget til jul og julehygge, så den tid vi går ind i nu, er lige vand på min mølle. Jeg har ikke noget specielt imod de mørke aftener, og hvis sneen indfandt sig, så var det prikken over i-et!!

Det er nok en lille måneds tid siden, at jeg sidst var ude med kameraet, men jeg har ikke helt kunnet finde motiverne. En juleparade under de lysforhold, er heller ikke optimalt.

Jeg fik da lidt i kassen, men mange billeder måtte skrottes, da de simpelthen var for dårlige. Jeg havde til dagen valgt en ny metode, for at se om det gav pote? det gjorde det ikke! Jeg er den type fotograf, der tager 1 billede af gangen, og sørger for at komponere det efter bedste evne. Metoden jeg valgte denne gang, er mere Spray and pray.. Jeg satte kameraet til C (Continues shooting) med en lukkertid på 125 ms, og autofokus var sat til 3D, hvilket er godt til bevægelige motiver. Det fungerer bare ikke særlig overbevisende under vanskelige lysforhold og høj ISO. Jeg kørte med ISO 3200 for at sikre mig, at min Blænde ikke blev alt for lille, da det jo indsnævrer chancen for at få skarpe billeder hver gang.

Nå, jeg gik i gang, og der blev skudt derud af, men efterfølgende, kunne jeg godt se, at kombinationen var ved siden af. Jeg tror jeg holder mig til det gammelkendte med et skud af gangen. Så har jeg kontrollen, også selvom at håndholdte aften situationer stadigvæk er vanskelige.

Billederne er ikke helt så skarpe som ønsket, men mon ikke det går alligevel..

juleoptog-amagerbrogade-2017-6

juleoptog-amagerbrogade-2017-11

juleoptog-amagerbrogade-2017-26

juleoptog-amagerbrogade-2017-37

juleoptog-amagerbrogade-2017-42

juleoptog-amagerbrogade-2017-45

juleoptog-amagerbrogade-2017-69

juleoptog-amagerbrogade-2017-77

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Juleparade på Amagerbrogade, 2017

  1. Rigtigt dejligt gensyn med Amagerbrogade`s JULEPARADE år 2017 ! 70 dejlige Billeder med de mange Børn og udklædte Voksne, på og omkring de mange forskelligartede Kørertøjer, Vintermørket der sætter stemningen, Lysene på Personer og Kørertøjer, forventningernes glæde i Menneskernes Ansigter, sandelig siger jeg, JULEN ER PÅ VEJ !
    Godt gået Admin, stor tak herfra……….

    M.v.h. gb………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.