maj 20, 2024

Sensommer panoramaer af Amager fælled

Af Michael Bonnevie

 

Jeg måtte en tur forbi Grønjordssøen på Amager fælled, for at se hvordan det står til derude, efter sidste års tørke. Jeg havde regnet med at søen var fyldt op igen, men nej! Det er ikke et sørgeligt syn, men lidt vemodigt at se, den store sø, næsten udtørret.

Den megen regn vi har fået siden sidste år, burde vel have fyldt søen op, men der skal åbenbart mere til.

Panorama9

Panorama21

Panorama24

Da jeg gik rundt derovre og nød vejret, så kom jeg til at tænke på sangen, Sæsonen er slut, af C.V.Jørgens, hvor han synger, Sommeren er forbi nu.. Vi er lige ved at være der, men sommeren viser sig for øjeblikket fra sin fineste side, med flotte temperaturer, -så vi udskyder sæson afslutningen et lille stykke tid endnu. 

Jeg gav mig selv en opgave, nemlig at skyde stort set alle billeder som Panoramaer. Først overvejede jeg, at tage et stativ med, hvilket er det bedste til den slags billeder, men opgav på grund af vægten, og den ufrihed det gav. Jeg tog chancen og skød håndholdt, og resultaterne er da også nogenlunde. Der er nogle ting at være opmærksom på, når man skyder panorama, og det er, at alle billeder i en serie, skal være belyst på samme måde, og fokuseringen skal helst ligge samme sted. Hvis du har et panorama lavet af eks. 3 billeder, så nytter det ikke, at fokuspunktet på det ene billede, ligger i horisonten, og det andet ligger i forgrunden. Det vil se underligt ud i det samlede panorama. Lyset skal også helst være ens, hvilket kan være svært at opnå, men der er måder at komme omkring det på, som jeg ikke vil gå ind i her.

Selve sammenfletningen af flere billeder, lader jeg Photoshop om. Programmet laver en fremragende sammenfletning af billeder, og det var kun ganske få billeder der lige skulle rettes lidt til efterfølgende.

De fleste skud er lavet med 2-3 billeder, hvilket er det jeg havde brug for i denne øvelse. Billederne er taget med mit Nikon D600 med 35mm Sigma ART optik. 

Panorama8

Panorama16

På vej hjem, fik jeg øje på en stor larve, og senere en Guldsmed, og da jeg ikke havde mit makrooptik med, måtte jeg nøjes med det optik jeg havde med. Jeg vidste ikke, om billederne blev gode, men jeg er egentlig ret godt tilfreds med resultatet. Jeg har måttet beskære de 2 billeder en del, da jeg ikke kunne komme tæt nok på….

Alle panoramaer er croppet til 3000 px på den lange led, men jeg har store versioner af billederne, hvis nogle skulle fatte interesse.

Guldsmed

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Sensommer panoramaer af Amager fælled

 1. Hverken C.V. Jørgensens Lyriske sang om Sommeren der er på retur, et hjertevarmende tilbageblik på årets gang, eller synet af Søen og det der er tilbage af den, tager noget fra din reportage Admin. Med de dejlige Billeder fra Fælleden, formår du at indramme stemninger, både de negative og de positive i en helhed.
  I sandhed en Sensommer Reportage med Stemninger, tak for Sangen og Stemningerne……
  M.v.h. gb……

  1. Panoramaer !
   Jeg bliver ved med at vende tilbage til din serie Admin, forsøger at aflure dig kunsten med at fremstille de panorerede billeder, og selvfølgelig har jeg da også set på din vejledning med hensyn til komposition og ting at man skal være opmærksom på !
   Dine resultater er fantastiske, Billeder som taget med enSuper Vid-Vinkel, med en dybde skarphed der står alene. Jeg er dybt imponeret ! ! !
   M.v.h. gb….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.