april 19, 2024

Lysfest i Englandsparken

Af Michael Bonnevie

 

Copenhagen light festival er igang, og en af stederne de i år viser deres værker frem, var i Englandsparken på Amager.

Fredag d. 1 februar 2019, var der atter engang lysfestival, og da Englandsparken ligger lige rundt om hjørnet, fra hvor jeg bor, så smuttede jeg over for at se hvad der skete.

Lysfest i Englandsparken-32

For et par år siden, var jeg også afsted til noget lignende i Urbanplanen.

Lysfest i Hørgården og Signalgården

Englandsparken er et sted som jeg kender ganske godt, fordi jeg for år tilbage, boede i Urbanplanen, lige overfor parken. Det er sparsomt hvor ofte jeg lægger vejen forbi parken, og det er nok en 5-7 år siden sidst, vist ikke mere.

Lysfesten i parken var ikke en stor fest, men stille og rolig, og ganske hyggelig. Midt i parken var der placeret en stor lys labyrint, og i den modsatte ende imod stadion, var der stillet lidt boder med videre op, hvor man kunne købe suppe og drikkevarer. Der var et pænt besøg, og fordi vejret var så godt, var det en hyggelig udflugt i de mørke aftentimer. I starten var de store stadion lys fra banerne ved siden af tændt, så alt var badet i lys. De slukkede efter en halv times tid, så det hele antog en mere intim og hyggelig stemning.

Lysfest i Englandsparken-3

Lysfest i Englandsparken-4

Fra copenhagenlightfestival.org

The city is quiet, but around the next corner you can hear a crowd talking, wondering, pointing, cheering. You follow the flow through the city to the next square, buy a hot cup of coffee, and the light shows the way.

Light art is extremely expressive, but quiet, leaving a room for meditative experience and common contemplation. Those who have visited a light festival know that light presents the winter night
cityscape in surprising ways, exposing and experimenting with
colours, movements, and occasionally in conjunction with sound experiences.

The experiences, which are concentrated in the inner city and the harbour, are unique and relevant for culturally interested people as well as children families. Reaching out to both novices and connoisseurs, to citizens and tourists. The festival aims to present the city’s many special places such as parks, squares, facades and yet hidden places new works and installations from
both established and upcoming artists.

Link til Copenhagen light festival

Lysfest i Englandsparken-9

Lysfest i Englandsparken-11

Billederne er taget på stativ, med mit Nikon D600 med 28mm fast optik. På grund af det manglende lys i parken, så kørte jeg med lange lukkertider. Det var fra ca. 6 til 30 sekunder, alt efter hvor dunkelt det var.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Lysfest i Englandsparken

  1. Dejlig stemningsfyldt reportage, med gode Billeder fra vanskelige forhold. Billeder der viser Parken på en mørk Vinteraften med belysning på Træer og Mennesker, en Event der understreger Kvarteres sammenhold og evne til at Hygge sig sammen, også ude i den lokale Park om Aftenen og Natten, ved en som navnet antyder Lysfest. Det Er da bare så dejligt og opløftende at bevidne……
    M.v.h. Gb…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.