Af Michael Bonnevie

 

Så er julen vel overstået og vi begynder så småt at lade op til et nyt år.

Dagen i dag skulle bruges på afslapning, og lidt leg med de billeder som jeg tog lillejuleaften.

dsc_0073

Dagen før juleaften, var det endelig holdt nogenlunde op med at blæse, og de sidste juleindkøb skulle overstå-es. Vi tog en tur ind til byen på cykel, og imens min kæreste handlede det sidste ind, fik jeg mulighed for at skyde lidt aftenbilleder. Jeg havde mit D3200 med Sigma 50 mm f1.4 med på turen og jeg huskede at bringe monopod, så billederne kunne tages med lavere lukker tid.

dsc_0033

Det fungerede egentlig ok, men selvom jeg kørte samtlige billeder med 1/100 sec. så var der nu en del af billederne der blev uldne (de blev kasseret) så jeg skulle nok have været oppe i minimum 1/125-1/150 sec. for at de blev lige i skabet.

dsc_0057

Jeg kunne have valgt at bruge min nye flash (Metz 44 af) men det giver et kunstigt lys, hvor baggrund vil være mørk og forgrunden lyst op. Man kan køre med det der hedder rear curtain, hvor flashen skydes af i sidste split sekund, hvilket betyder at man kan få baggrunden lyst op med lavere lukker tid, og samtidig fryse forgrunden. Det skal prøves en anden gang..

Det ville eks. være oplagt at bruge i nedenstående billede..

dsc_0043

Jeg satte ISO til 1600, og det giver selvfølgelig en del støj, men meget kan dog fjernes efterfølgende i Lightroom.

dsc_0046

dsc_0015

Jeg er superglad for kameraet, men ser frem til at jeg en dag får råd til et fullframe. De håndterer typisk støj over dobbelt så godt som et DX, og i aften situationer er de nærmest et must, medmindre man bruger et trebenet stativ.

Jeg glæder mig til den nye sæson, hvor jeg blandt andet vil gå i gang med en kameraguide til dem der gerne vil lære lidt mere om kameraet og dets funktioner, -udover det auto program som de fleste bruger. Det er helt sikkert værd at bruge lidt tid på, da de billeder man får er nærmere det man havde tænkt sig..

Herfra skal lyde en glædelig jul samt et godt nytår 🙂

 

Relaterede fotos: