april 25, 2024

Amagermuseet

Af Michael Bonnevie

 

En udsøgt fornøjelse at besøge Amagermuseet i Store Magleby..

Endnu en af de få steder på Amager som jeg desværre ikke har besøgt førend nu. Museet er opbygget omring 2 firlængede gårde, og der er rigtig meget at se på for en nostalgiker som jeg.

Det første man lægger mærke til når man går igennem porten til museet, er at personalet er iklædt tidsvarende dragter, og det sætter i den grad prikken over i-et.

dsc_2252

Folk er søde og rare, og de er ikke blege for at hjælpe med evt. spørgsmål, eller stille op til fotografering.

Ved hovedindgangen er der en lille cafe, som også er der hvor man køber sin billet. Man har mulighed for at sidde og få en kop kaffe, og jeg er ret sikker på at man også kan købe et stykke brød hvis sulten melder sig.

Begge gårdene har meget at byde på, såsom et gammelt fungerende køkken, og dyrene har såmænd også deres egen afdeling plus meget meget mere..

Uddrag fra museets hjemmeside:

Før landet blev til by

Amagermuseet består af to firlængede gårde, beliggende i Store Maglebys enestående kulturarvsmiljø.

Amagermuseet er en grøn og levende idyl. Her kan besøgende opleve hvordan det danske kulturlandskab så ud før det 20. århundredes udbygning, da parcelhuskvarterene erstattede det åbne land.

I haven, der omgiver Amagermuseets to gårde, kan besøgende følge årets gang i den historiske have og jordbrug. I den frodige bondehave vokser georginer, dahlia og andre smukke kulturplanter. I haven dyrkes også rodfrugter og kål, som det har været gjort i århundreder på Amager.

I museets stalde og folde kan man se og opleve de traditionelle bondegårdsdyr af gammel dansk husdyrsrace. Grise, får, høns, ænder, gæs og heste.

Tidsrejse for børn på Amagermuseet i skolernes sommerferie

Amagermuseet starter tidsmaskinen op i sommerferien og sender børnene tilbage til år 1900.

Kom og bliv klædt ud som da oldefar var dreng og oldemor var pige.

Lær om husflid, dyrehold og renlighed, takt og tone og få de bedste udtalelser i din skudsmålsbog.

Faste udstillinger

Museets faste udstilling fortæller historien om den hollandske indvandring til Danmark i det 16. årh. og deres efterkommeres liv og kultur. Hvordan de på dygtig vis forvandlede jorden til Københavns spisekammer.

På museet findes smukke og rige interiører fra 1800-tallet og en enestående samling af tekstiler og dragter fra Amager.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Amagermuseet

  1. Kom selv på adskillige Gårde og Husmandssteder på Fyn sidst i 40erne og først i 50erne, har ofte været i St. Magleby men aldrig på Museet, desværre ! Kan næsten via dine billeder fornemme duften (lugten) og smagen af Blodpølse, varmen fra Komfuret og Dyrene og stemningen på stedet.
    Godt gået !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.