april 24, 2024

Islands Brygges 113 års fødselsdag

Af Michael Bonnevie

 

113 år! Så lang tid siden er det, at den lille plet på Amager, Islands Brygge opstod.

Jeg tager mig selv i, stadigvæk at tænke på Islands Brygge, som en lille velafgrænset enklave på Amager, -men Islands Brygge er ved at være rigtig stor, når man lægger de sideskud til, som i de sidste 15-20 år, er knopskudt udenom den ‘gamle’ bydel. Bryggens fødselsdag, som startede i 2004, på foranledning af blandt andet Sussie Paddison, fra Bryggens lokalarkiv, -har vokset sig stor og stærk, og besøgstallet ser ud til at være støt stigende.

I år ville jeg videofilme, i stedet for at fotografere, som jeg plejer. Der er altid en del udfordring ved at videofilme, og en af dem kan være, rystede optagelser. Jeg satte mig for at bygge et hjemmelavet Steadicam, da jeg ikke pt. har råd til at købe en Gimbal. En Gimbal er en elektronisk fætter, som sørger for at holde videokameraet stille, uanset om man står eller går. Den er på ønskelisten, men indtil videre, måtte jeg ty til noget hjemmebaks med en monopod, kontravægt og håndtag fra en malerrulle. Det fungerede nogenlunde, men specielt når man går, er det en udfordring at få glidende bevægelser.

Jeg har købt et variabelt ND filter, og som jeg sikkert har skrevet før, så er det næsten uundværligt, når man optager video. Nu har jeg mulighed for, at sætte Blænden på F3.5 for lav dybdeskarphed og Lukkerhastighed på 50 ms, hvilket er optimalt for alm. video. Jeg skulle bare sørge for at fokusere før skuddet, og stille lyset med ND filteret. Lettere kan det ikke være! Videoen er optaget med mit gamle Nikon D3200 med kitobjektiv. Det er det eneste objektiv jeg har, som har indbygget stabilisering, hvilket jeg havde brug for.

Video med kamera Gimbal

Herunder er videoen fra Bryggens fødselsdag!

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Islands Brygges 113 års fødselsdag

  1. Kære Admin, så har jeg knageme været til 113 års Fødselsdag !
    En Gimbal som der er beskrevet har jeg nu aldrig hørt om, men med dit Udstyr, ser det nu heller ikke ud til at du ligefrem er i nød for at udvide dit eget sortiment ! Det er en rigtig dejlig Video du her har fået optaget, en Video der på bedste vis tager os med på Bryggen til en dejlig dag ………
    En stor tak Admin….
    M.v.h. g.b……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.