Dragør

Af Michael Bonnevie

 

Jeg ved ikke så meget om Dragør, andet end at min bror har boet der en overgang, og jeg altid har syntes det var et dejligt sted at besøge, specielt om sommeren.

Går man lidt på udkig i gaderne bagved hovedgaden, så åbner der sig en verden af pittoresk idyl, og det er lidt svært at forstå at man stadigvæk er på Amager.

dsc_9510

Da jeg var teenager, så skulle man jo hente krudt i Sverige, og der tog man typisk færgen via Dragør Lindhamn. Det gjorde jeg selvfølgelig også sammen med min fætter. Vi kunne have sparet os vores kvaler, for vi var alt for tidligt ude. Vi regnede med, at så længe det var December, så kunne man få krudt i Sverige, ligesom i Danmark. Nix! I Sverige solgte de kun krudt mellem jul og nytår, så vi var noget skuffede. I stedet prøvede vi at smugle 2 store cigarer igennem tolden, som vi havde fundet i en pose på færgen. Utroligt farligt mente vi, og vi prøvede derfor at gemme dem i vores huer. Der var jo ikke et øje der var interesseret i de cigarer, men vi så for os, lange fængselsstraffe og kæmpe bøder 🙂

Billederne er taget på en tur til Dragør sommeren 2008.

 


Vis stort kort

Relaterede fotos:

One thought on “Dragør

  1. Amagerminder ! Cykelture som dreng, Kongelunden, Dragør, Havnefesten, Stranden, Lufthavnen, Kastrup, dejlige minder, billederne vækker !!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.