april 24, 2024

Davids samling og Kongens have

Af Michael Bonnevie

 

På min tur rundt på de Københavnske museer, var turen nu kommet til Davids samling i Kronprinsessegade 30.

Jeg har ikke været der før, så jeg var spændt på hvad der gemte sig i bygningen.

Fra davidmus.dk

Museet indeholder tre permanente samlinger, som alle i deres grundstamme går tilbage til stifteren C.L. Davids tid: Islamisk samling, Ældre europæisk samling og Nyere dansk samling.

Den islamiske samling, der i en international sammenhæng er museets vigtigste, udgøres af udsøgt kunsthåndværk fra det 7. århundrede og frem til midten af det 19. århundrede fra et område, der strækker sig fra Spanien i vest til Kina i øst og fra Usbekistan i nord til Yemen i syd.

Den ældre europæiske samling indeholder et rigt udvalg af kunst fra det 18. og 19. århundrede – møbelkunst, fransk og tysk porcelæn, dansk fajance og sølvtøj samt danske, nederlandske og franske malerier.

Den nyere danske samling består af malerier og skulpturer udført omkring 1880-1950 af danske kunstnere. For tiden vises udelukkende værker af maleren Vilhelm Hammershøi.

Vel indenfor på museet, fik jeg at vide at det var en god ide at starte i toppen af museet, hvor de 2 øverste etager er sammenhængende, indeholdende Islamisk samling. Som altid på museer, må man ikke fotografere med flash, så det handler om godt opskruet ISO og lave Blændetal, hvis man vil have chance for et brugbart billede. I hele Islamisk samling var lyset så afdæmpet, at jeg ikke kunne lave ordentlige billeder, så dem er der ingen af. Samlingen er rigtig fin, men måske lidt udenfor min interessesfære. Efter en hurtig gennemgang af samlingen, gik jeg nedenunder til de store flotte oplyste rum med ældre og nyere europæiske samlinger.

Rummene og interiøret er fantastisk, men desværre havde jeg kun en 35 mm optik med, hvilket gjorde at jeg ikke helt kunne opnå de billeder jeg havde visualiseret. En 20-24 optik ville være fantastisk til den slags, hvilket da også står på min ønskeliste.

davids-samling-og-kongens-have-13

davids-samling-og-kongens-have-14

davids-samling-og-kongens-have-15

Det blev ikke til den helt store billede høst, så da jeg alligevel var lige overfor Kongens have, smuttede jeg også derind og nød det fantastiske vejr.

davids-samling-og-kongens-have-23

davids-samling-og-kongens-have-25

davids-samling-og-kongens-have-34

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Davids samling og Kongens have

  1. Javel ja, nu har man hørt om Davids Samling hele livet, været i Kongens Have, i Kronprinsessegade og rundt, men aldrig anet hvor Davids Samling befandt sig og hvad den bestod af.
    En del klogere og bedre oplyst, går jeg nu videre med at tilføje adressen til min ønskeliste, over steder i Byen der absolut må besøges ! C.L. David, Stifteren af samlingen, hans liv og levned er vel også et studie værd…………
    Tak for turen Admin…….
    M.v.h. gb………….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.