maj 23, 2024

Danmark er atter frit

Af Michael Bonnevie

 

Igår var jeg til møde i Islands brygges lokalarkiv, og der havde vi fået et par forsider ind, fra Danmarks befrielsesdag d. 5 Maj 1945.

Fælles for dem begge er, at de bruger beskrivelsen, Danmark er atter frit. Det kunne jeg ikke stå for. De måtte skannes ind, så andre også kunne få glæde af dem!

Specielt den ene forside var slemt medtaget, så jeg har stillet lidt på lys, skygger, skarphed mv. Det skulle være muligt at læse det meste.

Her er links til nogle tidligere indlæg om besættelsen.

Fra undertrykkelse til befrielse (1)

Fra undertrykkelse til befrielse (2)

Bomber over København

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Danmark er atter frit

  1. Måtte tilbage til Admin`s indlag `Fra undertrykkelse til Befrielse nr. 1. og 2 og indsnuse stemningen igen-igen, synke et par gange, genopleve mine minder og bevæge mig tilbage, gennem det mange år siden da og alle de oplevelser og tiltag et liv byder på gennem årene forløbet….
    Nationaltidene og Berlingske med deres forsider, Lørdag d.5. Maj 1945 siger vel det hele, euforien og glæden der kom til udtryk i Befolkningen efter de 5 Forbandede År, manifesterede sig i ubeskrivelige glædesscener overalt i landet, og dagen bliver stadig fejret med Lys i Vinduerne og Frihedsbudskabet oplæst igen, nu så mange år efter.
    En god ven af mig som jeg talte med i morges, havde været hos Slesvigske Fodregiment d. 9. April i år, for at være med til Paraderne der mindedes deres faldne ved Tyskernes indtrængen i landet, De mindes og Ære med stolthed den Modstand de få satte i stand mod overmagten, da Tyskerne rullede ind over Grænsen………
    Vel tales der om at årene er gået, og nu måtte det måske være ved at være nok med nostalgien. Men vi alle som Danskere, Unge og specielt Ældre og Gamle der stadig har minderne fra Familierne, samt de skæbner Besættelsen medførte for os som et Folk, Danskere, også Nationalismen der blomstrede og grundlagde og befæstede Velfærdsstaten mod Neo Liberalismen, og Globaliseringen på tværs af Kulturer, der syntes at være tidens mantra i mange kredse, får i alle tilfælde mig til at tænke, tænke tilbage, og takke for medier som Gamle-Dage der hæger om Nationalstaten og Velfærden vi som Folk har opnået……….
    Tak Admin, M.v.h. gb………….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.