april 24, 2024

Dronningens 40 års jubilæum

Af michael Bonnevie

 

Klokken var lidt i 16.00, på Dronningens 40 års jubilæum, og det var egentlig meningen af jeg bare ville sidde og hygge mig derhjemme.

En pludselig indskydelse gør, at jeg sammen med min kæreste kører en tur til byen for kaffe, og måske ville vi samtidig være så heldige at se nogle af de royale komme ud af slotskirken.

Vi ankommer til kirken ca.16.15, og desværre var de kongelige netop stukket af. Heldigvis kunne jeg nå at snuppe et par billeder af diverse politikere 🙂 Endnu engang må jeg beklage mit kameras manglende evne til at tage billeder under dårlige lysforhold. Det var ikke helt mørkt endnu, men nok til at der optræder en del støj på billederne. Well, jeg fik da et par skud i kassen, og man kan se hvad det forestiller

Jeg går virkelig og overvejer at anskaffe et nyere Nikon, og hvis jeg en dag køber et sådant, så vil jeg ikke gå på kompromis. Jeg vil gå efter et fuldt professionelt kamera, men de kommer desværre med noget af en pricetag. Jeg tror det kan betale sig i sidste ende..

Hvis man mange gange nok har været irriteret over de limits der kan være i et 4-5 år gammelt kamera, så må man, som jeg ser det, investere de penge det koster.

Officiel side om jubilæet

Fra sn.dk

Dronningens 40 års jubilæum markeres med tre dages festivitas, festforestilling, gudstjeneste og gallataffel.

Dronning Margrethe fejrer sit 40 års jubilæum som regent den 14. januar 2012, og det markeres gennem en række officielle arrangementer over tre dage fra 13. til 15. januar. Jubilæet vil desuden blive markeret med udstillinger på Frederiksborg Slot, Amalienborg museet og Arken samt andre begivenheder, som løbende vil blive annonceret af arrangørerne.

Markeringen af jubilæet starter fredag den 13. januar med en reception for dronningen på Christiansborg. Dagen efter kører dronningen i karet til Københavns Rådhus, hvor der klokken 13 er underholdning i Rådhushallen. Bagefter vil regentparret viser sig på Rådhusets balkon. Lørdag aften er der en festforestilling for dronningen i Danmarks Radios Koncerthus. Søndag den 15. januar begynder med et statsråd på Christiansborg Slot. Efter vagtskiftet på Amalienborg klokken 12 vil den kongelige familie viser sig på balkonen. Om eftermiddagen vil dronning Margrethe deltage i en gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke. De tre dages markering af jubilæet slutter med et gallataffel på Christiansborg Slot for det officielle Danmark, udenlandske gæster og den kongelige familie.

Da Frederik 9. døde 14. januar 1972, overgik tronen til dronning Margrethe ll, og tronskiftet blev bekendtgjort 15. januar fra balkonen på Christiansborg Slot af statsminister Jens Otto Krag.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

3 thoughts on “Dronningens 40 års jubilæum

  1. Ja, det var den weekend, Dronningens 40 års Regent Jubilæum er overstået og det Halvtresendstyvende Statsråd blev også nået i Syvende time med Regenten som deltager. Selv så jeg Showèt fra D.R. byens Koncerthus i T.V. og ellers sporadisk, div. reportager fra turen gennem København, Rådhuspladsen, Amalienborg med Balkon fremtræden af de Kgl., Galla Middagen m.v., weekenden gik ! Vejret i Hovedstaden var jo dejligt.
    Christiansborg Slotskirke og hvad der foregik der så jeg ikke, så dine billeder var en fin opdatering med genkendelige Koryfæer og efter forholdene ikke så ringe endda !!!

  2. Det var såmænd bare en gudstjeneste. Jeg så heller ikke så meget, men som altid så folk ud til at kede sig bravt. Den Svenske konge legede med mobiltelefon, og folk missede med øjnene og nogle lavede en Joakim B Olsen..

    Ærgeligt at jeg ikke nåede at få et par royale med på billederne, når nu det var dem det handlede om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.