april 24, 2024

Christianshavns sidegader

Af Michael Bonnevie

 

Når vejret er til det, så er det bare om at komme ud af døren med kameraet. Det var egentlig ideen, at jeg ville have været en tur rundt på Bryggen, men jeg skævede imod Christianshavn og sukkerhuset, og valgte at køre den vej i stedet.

Først havde jeg igen fotoideer, men tænkte at jeg jo kunne køre ad Christianshavns sidegader og se om ikke der dukkede et par muligheder op.

Her er vi for enden af Langebrogade, op imod Christianshavns Voldgade.

dsc_0203

Heldigvis kan selv en almindelig gade være spændende, og der gemmer sig billeder her og der og alle vegne..

Her er jeg gået ned af en lille sidegade til venstre for det gule hus i forrige billede.

dsc_0205

Christianshavn har mange af de kvaliteter som jeg holder af fra Islands Brygge, så derfor føler jeg mig “hjemme” når jeg slentrer langs kanalerne og oplever.. Der er som de fleste steder, ting man ikke bryder sig synderligt om. Det er der også på Christianshavn. Jeg kunne godt undvære de mange kriminelle der åbenlyst har deres gang på Christiania. Jeg tænker ikke på den alm. mand der skal ind og hygge sig på staden, men dem man ser køre rundt i gaderne i deres Mercedes og BMW-er, og helt tydeligt ikke hører til i gadebilledet. Det er synd at den gamle bydel er blevet overtaget af bander og pushere som patruljerer i gaderne, og gør at folk må føle sig utrygge.

Her er jeg gået ind i en gård med en skøn stemning, i Oven gaden neden vande.

dsc_0230

Her kigger vi ned af Dronningens gade imod Christianshavns torv.

dsc_0211

Det tegnede billede fra natmus.dk er fra ca. samme hjørne som ovenstående foto. Jeg er ikke klar over hvilken vej vi kigger på tegningen?

Tegning af Engelsholm sømfabrik
Tegning af Engelsholm sømfabrik, som lå på hjørnet af Lille Søndervoldstræde og Dronningensgade på Christianshavn

Christianshavns beboerhus ligger også i Dronningens gade. Her har jeg været inde og høre livemusik, -hvor en af mine venner spillede.

dsc_0216

dsc_0234

Ved RAF's angreb på B&W's motorfabrik på Christianshavn
Ved RAF’s angreb på B&W’s motorfabrik på Christianshavn ramtes også det omliggende fabriks- og boligkvarter. Her ses De Danske Sukkerfabrikkers fabrik i Langebrogade efter angrebet. Datering:Efter 27. Januar 1943

Ovenstående billede er fra natmus.dk

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Christianshavns sidegader

  1. YES ! SOM GAMMEL BRYGGE BOER, er jeg også hjemme og gensynet med miljøet, Gaderne og Husene med den særlige stemning fornægter sig ikke, der er bygget meget nyt på Chrisianshavn men Bydelen består……….

    Dejlig gensyn
    M.v.h. gb………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.