april 24, 2024

Gamle mænd og deres nye biler

Af CrazyCatman

 

Jeg ved ikke om I kender vittigheden om pigen der møder sin veninde efter en blind date, veninden spørger hvordan daten gik og pigen svarer “Forfærdeligt! Han hentede mig i sin Bentley fra 1929…”
– “Jamen det lyder da ikke helt dårligt”
– “Problemet var at han havde købt den fra ny!”

En aften gik jeg og rodede lidt i nogle gamle fotoalbum og jeg faldt over en masse billeder hvor der var biler.

Jeg tog derfor nogle scanninger af nogle af billederne (dog kun de meget gamle), og syntes så at jeg vil vise en flok stolte herrer og deres biler.

Nogle af billederne er taget i Siam (Thailand), eftersom at min oldefar arbejdede som havnemester i Bangkok inden at alle udlændinge blev smidt ud af landet, og han derpå drog hjem til Danmark. Andre billeder er taget i det sjællandske omkring Køge.


Bag på billedet står der “”Min nye vogn.” efterfulgt at noget jeg tror er  “(Clymo)” men uden at være helt sikker.

Bagpå står der noget på siamesisk “24.”  noget mere på siamesisk “87”

Bangkok 1927

Bagpå står der “Vor Dodge”

De næste billeder er fra Køge-egnen:Nimbus, taget i 1920.

Se lige alle de fine gamle biler!

CrazyCatman

Født på Hvidovre Hospital i midsommeren 1985, opvokset på Amager, hvor jeg stadig er bosat, men har også boet på Nørrebro, Københavns Nordvestkvarter og Rødovre. Meget af min barndom har udledt sig på Amager naturligvis, men også i Vanløse, hvor Mormor og Morfar havde forretning, i Husum og i Holbæk. Til daglig arbejder jeg med IT, og i fritiden roder jeg meget med veteranknallerter, -cykler og -motorcyker.

View all posts by CrazyCatman →

4 thoughts on “Gamle mænd og deres nye biler

  1. Yes man !!!!!!!! Har lige set filmene Fast and Furious og 2 Fast and Furious 2. Bilerne var ikke helt så gamle som på dine billeder, men de gamle Amerikaner Slæder var nu også et gensyn værd.
    Husker i øvrigt den første Ford Anglia i opgangen i Egilsgade på Bryggen, den med den indadskrånende bagrude, min egen Nimbus, dog ikke helt så gammel, men ældre end min tidligere A.J.S. og senere min Ariel. Billederne og menneskerne minder mig også om min tid med min Far i Geneve og hans Åbne klenodie, en meget stor Hispanic med klapsæde over bagagerummet og store svungne Skærme.

  2. Tror måske jeg har et billede af farfar i den føromtalte bil. Skal se om jeg kan finde det. Jeg husker tydeligt din Nimbus, som stod i vores lille gård i Urbanplanen.

    Kan du huske de 2 originaler der boede i Isafjordsgade. Du ved, dem der kørte i stor amerikanerbil, og førte sig frem som baroner? Det var et sjovt indslag fra min barndom på Bryggen.

  3. Gamle Dage !
    Så er vi der igen, minderne har vi da lov at ha`, som den gamle vise lød- og vi har hver vores, det er bare dejligt og det bedste er, at vi kan dele den med hverandre og der igennem selv komme i situationer, der bringer vores egen fortid tilbage, levende og nærværende og for mit vedkommende, også mindet om de to fra Isafjordsgade……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.