Af Michael Bonnevie

 

Den årlige bådtur i Københavns havn er veloverstået, og fremmødet var som sædvanlig stort. Udsigten til lettere regn og blæst, kunne ikke holde folk væk, og i år var jeg også at finde på turen.

Jeg sprang over sidste år, da vejret vist var endnu værre end i år.

Her et screenshot fra videoen, hvor vi ser Georg Stage ude ved Holmen.

Baadtur i havnen-16

Da jeg før har taget billeder af turen, så var det denne gang på tide at få lavet lidt video fra de vilde vover. Jeg havde taget min gode ven Niels med, og da jeg er medlem af Islands Brygges lokalarkiv, så havde vi sikret os pladser foran i det fri. Hmm, var det nu en god ide? Heldigvis regnede det ikke, men vi blev våde alligevel. Da det blæste en halv Pelikan, så var der en del skumsprøjt, og da vi sad forrest i det fri, så fik vi en del vand. Skidt pyt,- turen var rigtig god og informativ, og rigtig meget er sket i havnen siden sidst.

Udgangspunktet for turen, var som altid Islands Brygge, lige efter Kulturhuset. Vi sejlede kl. 14 og efter en kort præsentation af Sussie Paddison fra lokalarkivet, tog vores guide på turen over. Jeg husker ikke hans navn, men en stor tak til ham for hans store viden, og det vi så på vores vej!

Her ser vi Islands Brygge med Kulturhuset, og HOFOR der borer fjernvarmetunnel under havnen.

Baadtur i havnen-10

Vi sejlede først ud imod Sydhavnen, og vendte rundt derude, for at tage et smut ud til Slusen. Derefter sejlede vi tilbage igennem havnen, forbi Bryggen igen, og videre ud i Nordhavnen. Efter Papirøen sejlede vi bagom Holmen, og kom ud i Havneløbet cirka der hvor Fregatten Peder Skram ligger som museumsskib. Ude i Nordhavnen blæste det kraftigt, så vandet slog ind over dækket. Det gjaldt om at dukke sig når man så der kom en bølge 🙂

Efter at have sejlet lidt rundt i Nordhavnen, satte vi kursen tilbage, og ankom til Islands Bryggen kl. 16..

2 Herlige timer med en masse information og oplevelser. Glæder mig allerede til næste gang!

Da jeg kun filmede video, så er her ikke billeder, udover et par enkelte screenshots fra videoen.

Relaterede fotos: