maj 27, 2024

Tegninger fra Glyptoteket

Af Michael Bonnevie

 

Engang tilbage i 90’erne gik jeg til tegning på Glyptoteket.

Jeg mistede hurtigt interessen for at tegne på denne måde, men har tit tænkt tilbage på de uger jeg tilbragte derinde.

Jeg har ikke brugt meget energi på at tegne med blyant sidenhen, og fortryder da også lidt at jeg ikke holdt tiden ud. Disse tegninger er fra tiden derinde, og har ligget hengemt lige siden. Måske også det bedste ville nogen sige, men jeg sluger al skam og lægger dem nu ud til offentlig beskuelse.

Fra glyptoteket.dk

Om museet

En privat kunstsamling

Glyptoteket er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), der skabte en af sin tids største private kunstsamlinger. Den fik navn efter hans bryggeri, Ny Carlsberg, med tilføjelsen ‘Glyptotek‘, som betyder skulptursamling.

Antik og moderne kunst

Carl Jacobsens interesse gjaldt samtidig fransk og dansk kunst samt antik kunst fra kulturerne omkring Middelhavet. For at sikre samlingens fremtid skænkede Carl Jacobsen og hans hustru Ottilia den til offentligheden i henholdsvis 1888 og 1899.

Et rum for oplevelser

Glyptoteket skal være et rum for oplevelser. De enestående omgivelser med Vinterhaven, Henning Larsens bygning til den franske malerisamling (indviet 1996) og Cafe Glyptoteket bidrager hver for sig til en smuk ramme om kunst- og kulturoplevelser af høj karat.

Siden 1996 har Glyptotekets besøgstal ligget omkring 350.000, hvilket gør det til et af de mest velbesøgte kunstmuseer i Danmark.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

3 thoughts on “Tegninger fra Glyptoteket

  1. Uden at ville gøre mig selv til Kunst kender ! Det er sørme godt gået, har selv, som vel nok de fleste andre, leget lidt med farve og Blyanter, men tiden, mængden af hobbies og div andre forhold har P.T. forhindret en yderligere udvikling. Keep on Admin !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.