Af Michael Bonnevie

 

I weekenden var der Kulturhavn festival i Københavns havn. Som altid, var jeg bænket ved togvognen ved Islands brygge, og kunne følge med i løjerne.

Jeg tror at jeg har nævnt det før, men for hvert år der går, bliver der mindre og mindre Kulturhavns aktivitet at spore. Noget af grunden, er at festivalen er spredt ud i hele havnen fra nord til syd, så selvfølgelig vil der være mindre omkring Islands brygge. Alligevel er det rigtig ærgerligt at se, når man som jeg, har været her de sidste mange år, og kun oplevet en forringelse. I gamle dage, var hele havnefronten fyldt med boder, fra Langebro, og rigtig langt ud efter togvognen, som nu er der hvor det hele ender. Jeg gik en tur for at tage billeder, men der var virkelig ikke meget at tage billeder af. Udover Lokalarkivets togvogn, og de de scener der var stillet op ved Kulturhuset, var der kun 3-4 ting ting til. Det var virkelig skrabet i år! Mennesker var der nok af, men det var nok også meget på grund af det gode vejr. Havnekanten er jo et trækplaster om sommeren, for folk der vil nyde solen, og badefaciliteterne. Lige bag ved togvognen var der opsat en del Petanque og volleyball baner, så der var naturligt en del mennesker, men om det var en del af Kulturhavnen, ved jeg ikke?

I de 3 dage hvor der er Kulturhavn, er der gratis transport mellem de forskellige Kulturhavns tilbud i havnen, via vandbus, og det er der selvfølgelig mange der har benyttet sig af. På den måde vil det hele nok give mere mening. For dem der ikke orker at pendle rundt i havnen, vil tilbuddene nok virke noget middelmådige..

Foto høsten var ikke stor på grund af ovenstående, men man kan da fornemme hvordan det hele tog sig ud.

Ps. Lokalarkivet havde et par gode dage! Der kom rigtig mange forbi til en sludder, eller for at se vores billedudstilling i togvognen.

Kulturhavn 2019-23

Kulturhavn 2019-14

Kulturhavn 2019-3

Kulturhavn 2019-8
 

Relaterede fotos: