maj 23, 2024

Juleoptog på Amagerbrogade-2018

Af Michael Bonnevie

 

Så gik der endnu et år, og som de mange foregående, var jeg på Amagerbrogade med mit kamera, og forevige det årlige juleoptog.

I år valgte jeg at videofilme, da jeg alle de andre år har taget tonsvis af billeder. Der skulle ske noget andet, og det var en god mulighed for at lege med video under vanskelige lysforhold. De par billeder jeg viser i indlægget, er stills fra videoen, så kvaliteten er ikke som man kunne forvente af et “rigtigt” foto.

Optoget var i år, en anelse forsinket, men der var til gengæld rigtig mange med! Der var kommet flere køretøjer til, og det var i det hele taget en fornøjelse at opleve optoget igen! 🙂

For de teknisk interesserede, så blev det filmet med mit Nikon D600 med 28mm Nikon manuel optik.

Blænden var sat til f2.8, lukkerhastighed til 50ms og ISO til 2000. Inden optoget kom forbi, fokuserede jeg i en afstand jeg vidste ville være egnet, til den afstand som de forbipasserende kom forbi i. Den setting bibeholdt jeg på alle skud.

Optikken har ikke stabilisering, men jeg brugte mit hjemmelavede Steadicam, som modvirker en del rysten og bevægelse. Det fungerer nogenlunde med 28mm, men var jeg oppe i 50mm eller mere, så skulle der andre midler til, for at sikre bløde bevægelser. Farvetemperaturen var sat til omkring 5000 k (Kelvin) men jeg måtte efterfølgende farvekorrigere en anelse, da nogle scener var for varme, mens andre var for kølige. Derudover er der ikke lavet mere ved videoen, andet end trimning af film bidderne, plus lidt underlægningsmusik.

Husk at sætte afspilningskvaliteten til HD, på gearhjulet i videoen!

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Juleoptog på Amagerbrogade-2018

  1. Det va så årets Store Parade, den årlige påmindelse om at Julen nærmer sig med stormskridt!!!
    Som vanligt har Admin været på pletten, i år med en Video reportage, der til fulde gengiver stemningen fra paraden, en reportage der videregiver og dokumenterer det kæmpe arbejde der er udført af alle de forskellige organisationer, indvolveret i arrangementet og som i tur sætter stemningen for os alle for årets JUL !!!
    Tak skal du have Admin, M.v.h. Gb………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.