juni 14, 2024

Slentretur

Af Michael Bonnevie

 

Yuri ringer og hører om ikke vi skal gå en tur i gråvejret og tage nogle billeder? Han har taget 3 kameraer med for en sikkerheds skyld, samt 2 mobiltelefoner der også kan tage fotos.

Derudover har jeg slæbt mit eget spejlrefleks med, så vi burde være dækket nogenlunde ind.

Yuri er ude for at teste et gammelt box kamera, hvori han har isat en film som egentlig ikke burde kunne bruges i kameraet, men med lidt teknisk snilde har han søreme fået rullen til at makke ret. Han viser mig et andet kamera fra USSR, som er lavet til de olympiske lege i Moskva i 80. Det er superlækkert og bygget som han siger “som en kampvogn”

Vi starter ud med at gå over forbi Herolds varehus for at tage et billede af facaden med box kameraet. Ideen er at tage et billede af noget som har stået der fra dengang kameraet blev bygget. Derefter vælger vi at gå af Øresundsvej til Krimsvej som første stop på turen. Krimsvej er ikke just en indbydende vej, men vi får mulighed for at tage et par billeder af nogle af de gamle saneringsmodne ejendomme og bygninger på strækningen. Metroen som løber langs Krimsvej, snor sig som en slange ud i horisonten imod Kastrup og lufthavnen som er dens endestation. Krimsvej bliver efter ca. en kilometers penge til Tovelillevej, og det er ret ejendommeligt at opleve, at kontrasten mellem de 2 veje er så stor. Krimsvej er “faldefærdig” mens Tovelillevej blomstrer og ser indbydende ud..

dsc_1122

Vi går via Italiensvej det sidste stykke ud til stranden. Vi tager et par billeder af vandet og de nye tiltag derude, hvorefter vi vender tilbage til civilisationen via Øresundsvej.

En dejlig tur på et par timer. Jeg fik taget en masse billeder som jeg har valgt at lave om til sort/hvid. Jeg syntes de gamle bygninger tager sig bedst ud i det lys.

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Slentretur

  1. Jeg havde altså kun tre kameraer med 😉 Mit Зенит, mit Canon og mit Kodak.
    Men mange tak for en rigtig hyggelig slentretur – og nogle flotte billeder du har fået taget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.