juni 14, 2024

Gamle København

Af Michael Bonnevie

 

Jeg har i mange år interesseret mig for det gamle København, Amager og ikke mindst Islands Brygge, så derfor var det nærliggende for mig at melde mig ind i Facebook Gruppen Gamle København, da den for et par år siden så dagens lys.

På det tidspunkt hvor jeg kom ind, var der vel en 3-4000 medlemmer, men siden da er medlemstallet eksploderet og er lige nu på over 20.000. Det er sket inden for 2 år, og tallet er ikke stagnerende, tværtimod.

Der er mange nostalgiske grupper på Facebook som GK, men Gamle København som blev startet af Christian Shannon, har formået at tiltrække rigtig mange historieinteresserede, som skriver og deler ud af deres imponerende viden. Ikke mindst Allan Mylius Thomsen, som mange sikkert kender fra hans flotte serie ‘Københavner glimt

dsc_1714

I GK bliver der postet billeder i en lind strøm, og alle hjælper til med at opklare de mange spørgsmål der uvægerligt opstår i en gruppe som denne. Alle hjælper alle og tonen er sober og venskabelig, -hvilket nok også er en af grundende til gruppens popularitet.

dsc_1747

I går kunne gruppen så mødes i “virkeligheden” da Christian Shannon havde taget initiativ til et GK møde på Københavns rådhus, med rådhuspandekager og tale af blandt andet Mylius Thomsen.

dsc_1686

Efter talerne blev de famøse Rådhuspandekager stillet ind, og startskuddet blev givet, så de små himmerigsmundfulde kunne nydes med et glas vin, -og det kan nok være der blev langet til fadet. Man skulle tro at det var folks sidste måltid 🙂

dsc_1718

dsc_1741

dsc_1673

Det var et rigtig fint arrangement, og hvem ved,- måske bliver det gentaget til næste år når gruppen runder de 30-40 tusinde medlemmer.

Link til Gamle København

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Gamle København

  1. Indledningsvis, Rådhuset, mit andet hjem gennem mange år og gensynet med Festsalen, Indgangspartiet, hallen og Gangene og detaljerne i Udsmykningerne, alle gode gensyn, rundet af med Rådhus Pandekagerne !
    Foreningen `Gamle København` var jeg ikke bekendt med, men hvor er det bare dejligt, at nostalgien lever i bedste velgående, omkring vores dejlige By København, at interessen for at gense motiver og steder og derigennem forsøge at genopleve og gense Byen, opleve nye vinkler på det man troede man kendte så godt, opleve glæden ved at gense, også de steder man kendte og udviklingen i det hele taget i byens Kvarterer og bare `prøve` på at følge med !!!!!
    god reportage og gode billeder, tak for det Admin…………
    M.v.h. gb……

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.