april 24, 2024

Bryggens Bastion ved Njalsgade

Af Michael Bonnevie

Bryggens Bastion, et nybyggeri på den gamle Faste Batteri grund, ved Islands Brygge.

Det nye byggeri på den gamle Faste Batteri grund, langs med Njalsgade, ned til Amager Fælledvej, har nu snart stået på i et par år. I lang tid skete der ikke det helt store derinde, men pludselig tog det fart! Ideen er at hele den grønne grund, skal bebygges, og nu begynder man så småt at se konturerne til planen. Byggeriet startede ned mod Amagerfælledvej, og er nu så småt ved at brede sig ned imod Islands Brygge. I starten skød der er stor beboelsesejendom op på hjørnet af Amagerfælledvej og Njalsgade, og kort efter begyndte der at rejse sig et højhus lige bagved. På planerne over området, kan man se, at det vil ende op med 2 højhuse! et i hver ende af Njalsgade stykket, inden man rammer Islands Brygge. På modsatte side af Njalsgade, har Universitetet bredt sig, så når det hele står færdigt, vil Njalsgade være rammet ind af huse fra enden til anden. Det er nok noget man skal vænne sig til, når man som tidligere Bryggebo, har været vant til det lidt mere åbne vue! Men mon ikke det nok skal blive ok, når det står færdigt? Det tror jeg!

Her ses Bryggens Bastion, observeret fra hjørnet af Amagerfælledvej og Njalsgade, set mod Islands Brygge. Nedenunder et modelfoto, fra nogenlunde samme vinkel.

Bryggens bastion-1

Her ses det ene tårn, fra Islands Brygge siden.

Bryggens bastion-15

Modelfoto, muligvis fra samme område som ovenstående? Det kan også være set fra den anden ende? Det er dog godt at se, at der vil være grønne områder, ind mellem al betonen!

Oversigtskort over Bryggens Bastion, med Islands Brygge til venstre, og Njalsgade løbende lige i underkanten af det farvede område. Byggeriet stopper lige ved Svend Aukens plads ved Bryggen.

Nedenstående foto er fra Grandts.dk. Det er fra 1974, hvor man kan se Njalsgade, og hele området til venstre for gaden, som nu bliver til Bryggens Bastion! Man ser også de gamle skydevolde, som Artilleriet på Faste Batteri brugte til deres kanoner, når de skød ud over Fælleden!

Om Bryggens Bastion, fra Bryggensbastion.dk

 • Bryggens Bastion bliver et tæt, grønt bykvarter med boliger, butikker, caféer, erhverv og kulturfunktioner
 • Der opføres 8 karréer på 7-8 etager og 2 tårne på hhv. 23 og 30 etager
 • Der kommer byggeri på i alt  125.000 kvadratmeter med op til 1.000 blandede boliger
 • Byggeriet bliver fordelt med 75% boliger og 25% erhverv
 • De første 30.000 kvadratmeter er solgt til det svenske ejendomsselskab Heimstaden – byggeriet blev indledt i foråret 2017 og leveres i tre etaper mellem 2018 og 2021
 • Boligselskabet KAB får en bygning med 97 almene ungdomsboliger, og der kommer en Rema 1000-butik i gadeplan
 • Udviklingen af Bryggens Bastion ventes at strække sig over 8-10 år fra 2017

Link til interessant læsning om Bryggensbastion.dk

Link til indlæg om Njalsgade, så man kan se udviklingen langs Njalsgade gennem tiden!

Njalsgade-En gade på Islands Brygge

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Bryggens Bastion ved Njalsgade

 1. Dejligt at se at der er gang i udviklingen af Bryggens Bastion, det noget forsømte område mellem Njalsgade, med Universitetet på den Højre side, set fra Bryggen og Bastionen til Venstre, Sporene fra Amager Banen, på langs med det gamle F.D.B. Der krydsede Artillerivej og gik langs Artellerivejens Kaserne og Statens Serums Institut er nu et Historisk mellemspil, snart erstattet af det nye Byggeri, der for os der har færdedes på området på vej til Amagerbro Skolen overfor Trælast Handelen på Amager Fælledvej, med Kofoed Skoles Svinehold mod Røde Mellemvej og de Lugte det medførte fra Svine Stierne på stedet.
  I sandhed nye tider set fra det Gamle Islands Brygge med Skolestien for Gående og Cyklister der krydsede Fælleden, med det Årlige Gøgl bag Politiskolen og Nyttehaverne og indgangen til Fælleden overfor Bastionen….
  M.v.h. gb….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.