maj 23, 2024

Nostalgiske videoer

Af Michael Bonnevie

 

YouTube er en god ting, og jeg har efterhånden fundet mange dejlige videoklip fra “gamle dage”

I denne tråd vil jeg samle nogle af de klip jeg syntes er sjove og spændende, og som falder ind under nostalgi.

filmrulle

 

Her er et genialt link til EUscreen Siden er en guldgrube med gamle filmbidder fra blandt andet København. Prøv at lave en søgning derinde på Copenhagen

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

7 thoughts on “Nostalgiske videoer

 1. Igen , igen :
  Jeg bliver nødt til at gentage mig selv endnu engang. Yea`Man, Nostalgien længe leve, hvilken oplevelse at genopfriske minder om kendte steder og pladser, som de var i Gamle Dage….. Livet som det blev levet i byen, Menneskene der færdes, Vejene de færdes på, Forretninger de passerer, Alt. Det kræver mere en en enkelt gennemgang at tage det hele ind, oplevelsen ved at indleve sig i stederne, at være med endnu engang, at få lov. Tak Admin !!!!!!!!!!!!!

 2. Jeg havde en lille snak gående med en på Facebook, om hvorvidt folk så gladere ud dengang? Det mener vi begge at kunne se, og huske..

  Når du ser eks. den første video, så er det påfaldende at folk smiler, og ser ud til at have et helt andet overskud, end de mennesker man møder idag. Er det noget i tiden? Stress og depression er jo en folkesygdom, og selvf. var der også det dengang. Jeg tror dog ikke at det var i samme omfang som nu. Der er sikkert mange forklaringer på hvorfor, men jeg tror bare ikke at vi mennesker er gearet til det samfund vi lever i, med større og større vægt på ulighed og ligegyldighed med de udsatte grupper i samfundet.

 3. STRESS OG DEPRESSION !!!
  Det afstressende ved at begive sig ind i de GAMLE DAGE`S univers, er vel netop `nydelsen`, `genkendelsen`, `genoplevelsen`, ved at have overlevet og sluppet `forholdsvis`uskadt, gennem de utallige udfordringer tilværelsen havde at byde på gennem årene, genopleve de `hardships`og tildragelser, man har udsat sig selv for og som tilværelsen har budt på gennem årene, set de `andre`og deres måder at komme igennem på, fulgt udviklingen overalt, sat i forhold til tilværelsen for den enkelte og hvad den har at byde på i dag, opleve dagens Politik og igennem den, sin egen lidenhed, i forhold til den overordnede planlægning og egen inabilitet og `Aktion`. Den ro, vi ynder at huske som de gode `GAMLE DAGE`. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<jeg er bange for at Løgnen lever videre i os selv<<<<<<<<.
  Det var også stressende i Gamle Dage, men vi kom igennem, morsomt var det sandt fordydende ikke altid når vi husker på det . Tænker vi det igennem, hvis vi tør, erkender vi også, at Fremtiden er lige så ukendt som den alid har været, tænk på Bedsteforældre og Forældre`s historier, kampen for overlevelse bliver ikke nødvendigvis nemmere fordi tiden går og udviklingen med den, men alderen giver trods alt den ro, at vi har været der før, vi har prøvet det selv. Kan vi tro på det, kan vi også tro på fremtiden, set i Spejlet fra `GAMLE DAGE´!!!!!!! Samfundet ændrer sig og vi ændrer os alle, det gælder om at følge med og lade være med at træde vande, glæde os med de glade og græde med de svage, glæde os over udviklingen og at vi i alle tilfælde følger med efter evne, vi har dårligt tid til at lade være !!!
  M.v.h. gb.

 4. MOSTALGISKE VIDEOER :
  Måtte gense de dejlige film fra de gode `Gamle Dage`. Gensynet med Menneskene og Byen jeg kender så godt, tænder minderne fra svundne tider, da jeg som dreng levede mit liv her. Gensynet med Gaderne og Husene der eksistere den dag i dag, bringer liv i minderne fra `den gang`, samtidigt med, at man bliver opmærksom, igen, på en rivende udvikling, en fremgang og omlægning, der pirrer bevidstheden og hukommelsen, med både gode og dårlige minder fra svundne tider……….
  M.v.h. gb.

 5. Herlig side – jeg er kun lige begyndt at rode rundt på den! Men tjek lige linket til EUscreen under videoerne. Det fungerer ikke helt efter hensigten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.