april 24, 2024

Dragør marked 2012

Af Michael Bonnevie

 

Dragør marked løb af stablen i denne weekend, og min mor og jeg havde en aftale om at vi lige skulle ud og lure lidt. Vejret var ikke det bedste, men måske i virkeligheden typisk dansk sommer.

Noget af det sjove ved den slags kræmmermarkeder er, at der er så meget at se, men det kan samtidigt være noget af et mareridt at få det hele med. Vi startede med at gå i yderkanten af markedet næsten hele vejen rundt, hvorefter vi systematisk igennem gaderne for ikke at gå glip af noget.

p1010590

Det var en blandet landhandel af madboder, gamle ting og sager, samt tonsvis af boder med plastikvarer fra Kina. Den sidste del mener jeg egentlig ikke hører med til et marked af den slags, og det udvander det en anelse..

Flæskesvær er åbenbart noget folket higer efter, for på næsten hvert et hjørne kunne man købe gammeldags flæskesvær i mængder der er helt udenfor skalaen. Prisen er heller ikke som jeg husker det fra den lokale slagter. Nej, gang det med 2-4, -så er man ved at være der, vel at mærket for en lille pose svær

p1010595_0

Jeg faldt over en lille guitarforstærker som jeg måtte have. Jeg regnede med at slippe minimum 3-4 hundrede for den, men fik den for en hund..

Min mor købte et brugt dampstrygejern for en tyver 🙂

Nu vi alligevel var på de kanter, så slog vi et smut indenom flyvergrillen og fik lidt at spise.

Link til Dragør marked

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Dragør marked 2012

  1. Vejret, Ja, bestemt ikke noget at skrive hjem om, blæst, nærmest Kuling, på en plads der ellers er skabt til events af denne type. Billederne er gode, men det er tydeligt at der ikke er det mylder, man forventer på en Søndag, ved et arrangement af denne størrelse. Specielt hæfter jeg mig ved de, der som sædvanen tro taber hovedet, ved at se alle de udstillede genstande og fødevarer på stedet, manden på billede 22 har på det nærmeste tabt hovedet, over boden med Flæskesvær, Hunden på billede nr. 24 er dog indfanget og stillet til skue, og er der stadig farlige dyr på pladsen, er et besøg i boden med Våben, billede nr. 38, et besøg værd, og skulle man være i det nostalgiske hjørne, med specielle ønsker med hensyn til Haveudsmykning, er Havenisserne og andre finurligheder il rådighed på billede nr. 39………
    Der skal et godt Bryst til en Sommerudflugt i Dynejakke………. Godt gået, gode billeder…….

  2. P.S.: RETTELSE :
    Min reference til den hovedløse mand, manden der havde tabt hovedet, skal ses på billede nr. 6 og i Admins overhead billeder over udflugten, billede nr. 22 som jeg refererede til, må have tændt minder, som jeg ikke har kunnet frigøre mig fra…………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.