februar 23, 2024

Københavns Gokart bane

Af Michael Bonnevie

 

Dengang i tidernes morgen hvor jeg var en lille dreng, drog jeg sammen med min mor ud for at se på Gokart. Det gjorde vi fordi jeg havde en brændende lyst til at prøve en af de små hidsige sjovere..

Jeg husker ikke så meget fra min tur derud, andet end at vi vist fandt ud af at det var for dyrt.

dsc_0272

Nogle år senere fik jeg lidt revanche, da jeg begyndte at gå til motocross.  Dengang havde alt med motor min interesse, og jeg var næsten aldrig indendørs, da jeg typisk lå og rodede med motorer udenfor. Jeg vil påstå at jeg nok har været en af Danmark mest beskidte knægte.. Alt mit tøj var olieret og fedtet, og mine lår var fyldt med bumser pga. dette. Dengang var jeg ligeglad, men senere tog jeg afstand fra skidt og møg. Nu gider jeg sgi næsten ikke engang at lappe en cykel 🙂

I går skulle jeg ud ved Copenhagen Cablepark og se noget der hedder musik i vandkanten. Da jeg nåede derud var der intet der mindede om musik. Muligvis var det blevet aflyst af det ustadige vejr? Jeg troede at turen var spildt, men da jeg stod og så på vandskiløberne, kunne jeg i baggrunden høre en infernalsk motorlarm, og kom i tanke om at der vistnok lå den famøse Gokart bane som jeg besøgte som dreng.

dsc_0239

Jeg kørte ind på anlægget og stillede min cykel, og så var det ellers i gang med kameraet.

Jeg fik taget en masse billeder, men kunne godt have ønsket mig endnu mere zoom. Eks. 400 mm.

For et par år siden prøvede jeg en fattigmands Gokart i forbindelse med en polterabend. Det er typisk en 4 takter med en topfart på 70-80 km/t.. Det gik rigeligt stærkt til mig, og jeg var noget flad efter 2 gange 10 min. på banen.

De 2 takts Gokart de kører rigtig ræs med, er en hel anden historie. Det er imponerende at de unge mennesker kan holde til det, for en af de ting som jeg husker fra min Gokart tur, var at nakken bliver øm..

Link til KGB, ja altså Gokart klubben, og ikke det Russiske statspoliti 😉

 

Jeg optog også en lille videostump af de kørende..

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Københavns Gokart bane

  1. Dejlige billeder, har selv prøvet det på en Handicap GoCart bane, intresenter fra Huset blev kørt ud og skulle køre Ræs, de Handicappede fik en Joy-stik styret Cart og selv fik jeg en normal maskine. Det gik bare der ud af, pragtfuldt, der blev taget tid og fyldt på tanken, konkurrancen var igang, jeg tror aldrig at de der deltog glemmer dagen. Jeg har kørt i hele mit liv,Knallert, Bil, Motorcykel, Truck, Docer, Tankvogn med og uden Anhænger, Ladvogn o.m.a., men turen på Go-Carten glemmer jeg aldrig. Nærkontakten med vejbanen, fornemmelsen af hastigheden, svingene, forsøgene på overhalinger, en pragtfuld oplevelse med Handicappede der ikke i deres vildeste fantasi havde troet det muligt. Det havde undertegnede såmænd heller ikke !!!!!!!

    .

  2. P.S.
    Min færd runtd Ydre Østerbro, har taget mig forbi det gamle Auktionshus i Æbleøgade ved Stc. Kjelds Plads. Auktionerne er nu lukket og de store vinduer mod gaden, er udlånt til Jaguar House fra Bryggervangen, der udstiller et udvalg af ældre drømmebiler af flere mærker, men i gården, er der åbnet en Go-Cart bane, indendørs i Baghuset`s Stueetage, Elektriske Go-Carts der lydlyst og forureningsfrit, drøner rundt på en lukket bane med chikaner og mange sving, porten derind er garneret med brugte og slidte Dæk, så lidt af fornemmelsen af datidens Bensinos står i Hukommelsen, men afviklingen er Støj og Forureningsfri, med de kraftige El Motorer der driver de moderne Go-Cart`s………..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.