Af Michael Bonnevie

 

Dengang i tidernes morgen hvor jeg var en lille dreng, drog jeg sammen med min mor ud for at se på Gokart. Det gjorde vi fordi jeg havde en brændende lyst til at prøve en af de små hidsige sjovere..

Jeg husker ikke så meget fra min tur derud, andet end at vi vist fandt ud af at det var for dyrt.

dsc_0272

Nogle år senere fik jeg lidt revanche, da jeg begyndte at gå til motocross.  Dengang havde alt med motor min interesse, og jeg var næsten aldrig indendørs, da jeg typisk lå og rodede med motorer udenfor. Jeg vil påstå at jeg nok har været en af Danmark mest beskidte knægte.. Alt mit tøj var olieret og fedtet, og mine lår var fyldt med bumser pga. dette. Dengang var jeg ligeglad, men senere tog jeg afstand fra skidt og møg. Nu gider jeg sgi næsten ikke engang at lappe en cykel 🙂

I går skulle jeg ud ved Copenhagen Cablepark og se noget der hedder musik i vandkanten. Da jeg nåede derud var der intet der mindede om musik. Muligvis var det blevet aflyst af det ustadige vejr? Jeg troede at turen var spildt, men da jeg stod og så på vandskiløberne, kunne jeg i baggrunden høre en infernalsk motorlarm, og kom i tanke om at der vistnok lå den famøse Gokart bane som jeg besøgte som dreng.

dsc_0239

Jeg kørte ind på anlægget og stillede min cykel, og så var det ellers i gang med kameraet.

Jeg fik taget en masse billeder, men kunne godt have ønsket mig endnu mere zoom. Eks. 400 mm.

For et par år siden prøvede jeg en fattigmands Gokart i forbindelse med en polterabend. Det er typisk en 4 takter med en topfart på 70-80 km/t.. Det gik rigeligt stærkt til mig, og jeg var noget flad efter 2 gange 10 min. på banen.

De 2 takts Gokart de kører rigtig ræs med, er en hel anden historie. Det er imponerende at de unge mennesker kan holde til det, for en af de ting som jeg husker fra min Gokart tur, var at nakken bliver øm..

Link til KGB, ja altså Gokart klubben, og ikke det Russiske statspoliti 😉

 

Jeg optog også en lille videostump af de kørende..

Relaterede fotos: