Af Michael Bonnevie

 

Da min bror og jeg var på en af vores byen ture sidst, slog vi også et smut indenom Ørestad. Jeg har kun oplevet Ørestad udefra, så måske var der en vinkel på et eller andet derude.

Vi ankom i bil og drejede ind af en sidevej til de nye bebyggelser, men kunne straks se at der ikke rigtigt var noget at standse op for, så derfor kørte vi videre ud til 8tallet.

8tallet har jeg kørt forbi en del gange, og har egentlig altid syntes det lignede nogle af de store hoteller man typisk ser i Spanien osv. I forlængelse af 8tallet er der blevet bygget et par bygninger i pangfarver.

Ovenstående billede er fra jjw.dk

Det er vist meningen det skal være ældreboliger, men om det er for den velstillede senior melder historien intet om? Det må være at skønt sted at nyde sit otium.. Tæt på Kalvebod fælled, og indkøbs muligheder i Fields, og metroen på den anden side af gaden.

Vi kørte ad Asger Jorns alle´, forbi ældreboligerne og ud til venstre for til sidst at komme til en cafe’ tilknyttet 8tallet.

dsc_0119

Hvis man ikke har været derude, så er det klart et besøg værd. Det er meget udansk, og hvis man har brug for lidt afslapning med udsigt til vand og Kalvebod fælled imens man sluprer en kop kaffe, så er det turen værd.

8tallet er i sig selv spændende arkitektur, og beliggenheden er til et 13 tal. Hvis man har bolig med udsigt til vidderne, så kan man næppe bede om meget mere..

dsc_0125

Hvorfor hedder det egentlig 8tallet? Set udefra er der ikke noget der røber hvorfor, men set fra luften er det tydeligt.

Nu vi var der ude alligevel, besluttede vi os for at gå en lille tur ud på fælleden. Der er rige muligheder for lange trave og cykelture. Vi havde lur på et træ lidt ude af en sti, da vi på afstand kunne se bevægelser under træet. Vi mente det enten var får eller geder der lå og hyggede sig i skyggen. Som man kan se af billederne, så var det får.

dsc_0127

Jeg tog et par billeder, og det mente fårene var en invitation til at komme over og hilse på. De blev noget nærgående da de sikkert troede vi kom med mad 🙂

Vi afsluttede med en kop kaffe på cafeen, siddende ved vandet. Herligt!

 

Relaterede fotos: