februar 29, 2024

8tallet

Af Michael Bonnevie

 

Da min bror og jeg var på en af vores byen ture sidst, slog vi også et smut indenom Ørestad. Jeg har kun oplevet Ørestad udefra, så måske var der en vinkel på et eller andet derude.

Vi ankom i bil og drejede ind af en sidevej til de nye bebyggelser, men kunne straks se at der ikke rigtigt var noget at standse op for, så derfor kørte vi videre ud til 8tallet.

8tallet har jeg kørt forbi en del gange, og har egentlig altid syntes det lignede nogle af de store hoteller man typisk ser i Spanien osv. I forlængelse af 8tallet er der blevet bygget et par bygninger i pangfarver.

Ovenstående billede er fra jjw.dk

Det er vist meningen det skal være ældreboliger, men om det er for den velstillede senior melder historien intet om? Det må være at skønt sted at nyde sit otium.. Tæt på Kalvebod fælled, og indkøbs muligheder i Fields, og metroen på den anden side af gaden.

Vi kørte ad Asger Jorns alle´, forbi ældreboligerne og ud til venstre for til sidst at komme til en cafe’ tilknyttet 8tallet.

dsc_0119

Hvis man ikke har været derude, så er det klart et besøg værd. Det er meget udansk, og hvis man har brug for lidt afslapning med udsigt til vand og Kalvebod fælled imens man sluprer en kop kaffe, så er det turen værd.

8tallet er i sig selv spændende arkitektur, og beliggenheden er til et 13 tal. Hvis man har bolig med udsigt til vidderne, så kan man næppe bede om meget mere..

dsc_0125

Hvorfor hedder det egentlig 8tallet? Set udefra er der ikke noget der røber hvorfor, men set fra luften er det tydeligt.

Nu vi var der ude alligevel, besluttede vi os for at gå en lille tur ud på fælleden. Der er rige muligheder for lange trave og cykelture. Vi havde lur på et træ lidt ude af en sti, da vi på afstand kunne se bevægelser under træet. Vi mente det enten var får eller geder der lå og hyggede sig i skyggen. Som man kan se af billederne, så var det får.

dsc_0127

Jeg tog et par billeder, og det mente fårene var en invitation til at komme over og hilse på. De blev noget nærgående da de sikkert troede vi kom med mad 🙂

Vi afsluttede med en kop kaffe på cafeen, siddende ved vandet. Herligt!

 

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “8tallet

  1. Nu bliver jeg ydmyg ! Amager Fælled! I min barndom på Islands Brygge begrænsede den sig til det nu bebyggede område, fra den daværende Artellerivejens Kaserne, med Skolestien til Amager Fælledvej, til Slusevej, en sidevej til Kongelundsvej, hvorfra den `nye`Amagermotorvej tog udgangspunkt mod Sydhavnen (lang senere), Artellerivej endte i `Nokken`, en Haveforenig der blev betragtet som et halvfarligt område med skæve eksistenser (spændende) og en Losseplads der udbyggede og opfyldte området mod Slusen. Der var Skydebanerne bag Ballonparken ved Artellerivej og den `gamle rå`Fælled, mod Amager Fælledvej, den havde sin begrænsning, fordi militæret havde inddraget området som Skydeterræn, hvor det nuværende Bella Center ligger og resten af Fælleden mod Sydvest. Lidet anede jeg udstrækningen og størrelsen af, hvad jeg nu må kalde den `rigtige Fælled`, som nu åbner sig med spændende byggerier, Metro, nye Veje og Kvarterer med adgang for alle Københavnere, Islands Brygge er vokset, Amager er blevet `terndy`og hænger i dag sammen med en ny infrastruktur, man selv i sin vildeste fantasi, selv efter at `Urbanplanen` på Røde Mellemvej blev bygget og præmieret, aldrig havde drømt om kunne/ville opstå som udvikling af København, og så på `Lorteøen` som Amager hånligt blev omtalt !!! Spis brød til, prøv at få råd til at bo der i dag, nyd naturen på det nye Amager med Strand mod Øresund og alle de andre trendy fasiliteter !!!
    8 Tallet, sidste skud på stammen, verdens bedste Beboelsesejendom, Yderst på Fælleden hvor Metroen vender, lad Københavnerne fra broerne komme ud og borgerne på Frederiksberg være med til at se hvordan det kan gøres…………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.