maj 27, 2024

Folkets Klimamarch København 2019

Af Michael Bonnevie

 

Så var der atter engang Folkets Klimamarch i København. Denne gang fra Christiansborg slotsplads.

Jeg  var også med sidste år, hvor demonstrationen foregik lige rundt om hjørnet, på Bertel Thorvaldsens Plads. Fremmødet sidste år var stort, men det kom ikke i nærheden af i år!, hvor der var mellem 30-40 tusinde mødt op, for at være med til at give klimaet en hjælpende hånd. Om det hjælper ved jeg ikke, men klimaet er jo på dagsordenen i disse valg tider, og man kan da godt fornemme, at politikerne står på hovedet af hinanden, for at lufte deres grønne synspunkter. Sjovt det så først er midt i en valgkamp, at man oplever den store sympati for sagen?? Selv er jeg meget bevidst om klimaet, og jeg støtter de gode tiltag der må komme hen af vejen. Jeg er hverken Vegetar eller Veganer, men skulle de ske, at man pludseligt finder ud af, at kødproduktionen skal skæres betydeligt ned, er jeg ikke den der begræder det? Gamle-dage er ikke en politisk platform, men miljø og klima vil jeg gerne slå et slag for! Her på Amager hvor jeg bor, har vi selv gang i en lille kamp, om fredning af Amager Fælled, eller dele af den.

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-12

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-14

Link til sidste års Klimamarch.

Folkets klimamarch i København-2018

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-23

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-74

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-38

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-63

Fra klimamarchkbh.com

GØR VALGET TIL ET KLIMAVALG – VI MARCHERER UNDER VALGKAMPEN

Folketingsvalget 2019 står for døren. Derfor vil Folkets Klimamarch København igen gå i gaderne. Det gør vi den næstsidste lørdag før valget, d. 25. maj kl. 13:00 på Christiansborg Slotsplads.

Klimakrisen er over os – og vi har travlt. Derfor skal klima være det vigtigste emne under den kommende valgkamp. Lad os vise folketingskandidaterne, at vi vil have handling – nu!

DERFOR BEDER VI ALLE OM AT GÅ:

– For en grøn omstilling, som starter umiddelbart efter valget, og som sikrer at det danske klimaaftryk halveres i 2030 og går i nul i 2040
– For en grøn omstilling, som bygger på social retfærdighed og medmenneskelighed
– For et Danmark, som sætter mennesker og miljø før økonomisk vækst
– For et Danmark, der viser vejen globalt ved at blive et miljømæssigt bæredygtigt og socialt retfærdigt samfund
– For et Danmark, som internationalt kæmper for at give en større stemme og støtte til de nationer, grupper og individer der er mest sårbare over for klimaforandringerne

Vi samles for at viser opbakning til alle politikere, der tør tage de modige beslutninger, der skal til for at afværge klimakrisen. For hver dag uden handling bliver problemet sværere at løse, og derfor vil vi inden valget samles om at give et klart klimamandat til vore politikere – uanset hvilket parti de måtte tilhøre.

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-33

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-53

Folkets klimamarch Koebenhavn 2019-76

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Folkets Klimamarch København 2019

  1. Det har båret frugt, den hype der har været om Klimaet, det har tvunget Politikere til opmærksomhed om emnet og skærpet befolkningens krav til dem, for at søge på forskellig vis, metoder for at nedsætte Forureningen i atmosfæren og inddæmme Kyster, for at imødegå de truende Vandstigninger i Havene, som følge af afsmeltning af Indlandsisen på Anarktisk og Artisk, der i tur truer lavtliggende Landområder, der i forvejen kæmper med Oversvømmelser efter Skybrud og stigende Vandstand i Floder og Vandløb, ikke at forglemme de traumer Hedebølger med efterfølgende Tørke og mangel på Afgrøder, der syntes at have spredt sig i de senere år !!!
    De i øjeblikket, usandsynligt mange Milliarder man forsøger at regne sig frem til, der ser ud til at skulle fremskaffes for at prøve at imødegå problemerne på Vores Jord, står stadig i skærende kontrast til gældende Stats Bugetter, men Klima Demonstrationerne, overalt på Kloden vil skærpe opmærksomheden, igen før næste Skybrud og Tørkeperiode…..
    En stor tak for en fyldig Reportage Admin…….
    M.v.h. gb……..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.