Af Michael Bonnevie

 

Vestre Kirkegård på Vesterbro, tæt ved Carlsberg, er Skandinaviens største kirkegård. Det fik jeg også at føle i går, da jeg slog et smut indenom.

Jeg har ikke været der før, så det er lidt af en mundfuld at orientere sig på det store område. Heldigvis har jeg temmelig god stedsans, så jeg fik set meget af det, uden at fare vild. Der er enkelte områder, blandt andet med søer osv. som jeg ikke nåede at se, så dem vil jeg tilbage til ved lejlighed..

Kirkegården er bygget op af lange alleer, som gennem krydser området, så det er nu ikke fordi man skal være bange for at fare vild.

vestre-kirkegaard-7

I midten af Kirkegården står der et kapel (Søndre Kapel), eller skallen deraf. Den står i en akse som gå ud i fire lange stier med hække og træer i siderne, som ender op i store jern portaler. Meget smukt tænkt!

vestre-kirkegaard-2

vestre-kirkegaard-5

Wikipedia om Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård er en dansk kirkegård, der er beliggende i Københavns Sydhavn på Vesterbro, tæt ved Carlsberg. Kirkegården blev indviet i 1870, anlagt og bebygget af blandt andre Hans J. Holm og Edvard Glæsel, og er på 537.000 m² og dermed Skandinaviens største kirkegård.

På Vestre Kirkegård findes der to kapel sale i Nordre Kapel – store og lille sal – flot beliggende lige ved søen. Desuden findes en række specialafdelinger i brug, som er tiltænkt særlige befolkningsgrupper: Frelsens Hærs grave, Færøsk Afdeling, grønlandsk afdeling og de muslimske afdelinger. Desuden er der de særlige æres grave ved søen, som kun kan erhverves efter ansøgning. Endelig ligger ved Vestre Kirkegård også Vestre Katolske Kirkegård og Mosaisk Vestre Begravelsesplads, der er en jødisk kirkegård.

Kort fra kk.dk over Vestre Kirkegård

Vestre Kirkegård kort

Jeg ved ikke hvorfor jeg er så fascineret af kirkegårde? men muligvis er det den ro og fred man kan finde, midt imellem byens larm og jag?

vestre-kirkegaard-17

vestre-kirkegaard-8

Relaterede fotos: