april 19, 2024

Lilla Dan ved Islands Brygge

Af Michael Bonnevie

 

Forleden var jeg forbi Islands Brygge, da jeg havde hørt at ‘legeskibet’ Lilla Dan lå til kaj nær ved kulturhuset.

Vejret i år, har endnu ikke været noget at skrive hjem om, så derfor griber jeg de få sol chancer der byder sig, så jeg kan få fotograferet lidt.

lilla Dan på islands Brygge

Jeg har lige ligget med influenza i en 10 dages tid, og nu var det heldigvis overstået for denne gang,- troede jeg. Her til aften hvor jeg sidder og skriver disse linjer, er forkølelsen desværre blusset op igen 🙁

Da jeg ikke gider ikke ligge i sengen, vil jeg derfor benytte tiden til at få skrevet lidt om skibet Lilla Dan.

Det er ikke fordi jeg har noget forhåndskendskab til Lilla Dan, udover at jeg også så det sejle igennem havnen sidste år, til Kulturhavn. Jeg syntes bare, at den slags skibe er et flot syn, og da det tilmed var blevet lavet om til legeskib i år, så syntes jeg det var værd at bruge lidt tid på.

Her et billede fra sidste års Kulturhavn.

Lørdag på Kulturhavn 2014, på Islands Brygge

På havnen var der opstillet forskelligt legetøj, som børn og voksne kunne lege med og udforske.

Der var klatrestativer og klatrevægge, boldspil, sømands crossfit, kaste lege samt meget mere. Der skulle være omkring 20 spil at vælge imellem.

lilla Dan på islands Brygge

Vi var der forholdsvis tidligt på dagen, så jeg forestiller mig at der senere på dagen ville komme rigtig mange til, som ville udforske ‘legeskibet’

lilla Dan på islands Brygge

lilla Dan på islands Brygge

lilla Dan på islands Brygge

Artikel fra minbaad.dk

Danmark er et land med en lang og stolt maritim tradition. Mere end 4 millioner danskere bor i nærheden af en havn.

Samtidig rummer de blå byrum et stærkt og i vid udstrækning uudnyttet potentiale, når det kommer til at danne rammen omkring leg, kulturelle oplevelser, dannelse og bevægelsesglæde.

Det er dette potentiale, som Legeskibet sættes i søen for at indfri. Projektet er opstået i et samarbejde mellem Gerlev Legepark ved Gerlev Idrætshøjskole og Lauritzen Fonden.

Legeskibet repræsenterer en ny tilgang til formidlingen af leg og fysisk aktivitet. Der vil være tilbud til alle aldersgrupper skræddersyet hver enkelt by, som skibet besøger.

Over 20 stop i hele landet
Legeskibets første togt varer fra maj til oktober. Der vil være mere end 20 stop undervejs, fordelt over hele landet. Skibet vil bl.a. besøge flere byer på Sjælland, Fyn og i Limfjorden. Se den fulde sejlplan nederst på siden eller via hjemmesiden.

Det hele begynder kl. 12:30 den 7. maj på Islands Brygge i København, hvor en stort anlagt åbningsevent vil finde sted. Her kan Legeskibets mange aktiviteter opleves for første gang.

Link til hele artiklen. Legeskibet Lilla Dan

Fakta om Lilla Dan, fra deforenedesejlskibe.dk

Længde (inkl. bovspryd): 34,10 m
Længde (i vandlinje): 25,00 m
Bredde: 6,20 m
Dybgang: 2,35 m
Brutto tonnage: 100,20 bt
Netto tonnage: 30,00 nt
Sejlareal: 280 m2
Rigning: Topsejlskonnert
Marchfart: ca. 5 knob
Hoved maskinen: Alpha Diesel, 90 HK
Strømspænding: 220 Volt / 50Hz
Navigationsudstyr: Radar, ekkolod, GPS
Radioudstyr: VHF
Kaldesignal: OXTA 2
Mobiltelefon: (+45) 23 38 14 85
Hjemsted: Svendborg
Reg. nr.: V8

LILLA DAN’S HISTORIE

Ejer: Rederiet J. Lauritzen A/S

Skonnerten Lilla Dan er bygget på Ring Andersens Træskibsværft i Svendborg i 1951 som skoleskib til Rederiet J. Lauritzen A/S, der stadig ejer det velholdte træskib.

I dag danner skibet rammen om aktiviteter til både firmaer og private – lige fra konferencer, teambuilding og andre erhvervsrelaterede arrangementer til skønne sejlferier, dagture, events, fester, togter m.m.

Besætningen består af fire erfarne søfolk, og roret overlades gerne til gæsterne, hvis de har lyst til at prøve skibets samt egne færdigheder.

Sejlskibet har plads til 16 overnattende gæster og op til 40 gæster på dagture både i erhvervs – og privat øjemed samt til festlige arrangementer.

Skralde Fisken i galleriet har ikke noget med Lilla dan at gøre. Det var en installation der lå tæt ved, og som jeg syntes var rigtig sjov..

Jeg har undret mig over navnet Lilla Dan, da skibet jo er rødt?  Har det engang været Lilla? eller hvad er historien bag?  Jeg tænkte det kunne være sjovt at se Lilla Dan i den kulør som navnet tilskriver, så her er Lilla Dan i Lilla 🙂

Lilla Dan - i Lilla farve

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Lilla Dan ved Islands Brygge

  1. Igen-igen. Hvis det ikke var for `dig Admin`,ja, så var min By meget mindre og min egen horisont tilsvarende indskrænket til de Stier jeg dagligt betræder. jeg må sige at du er om dig og til stadighed formår,at give mig en på Opleveren…

    At ombygge en Topsejl`s Skonnert som `LILLA DAN` til Legeskib, stille det til rådighed for børn- Unge og Gamle på destinationer i Danske Havne, er en Genial ide, der, kombineret med Legepladsen på Kajen ved Skibet, kan holde enhver Familie beskæftiget i en rum tid, samtidigt med at selve Skibet,lader sig udleje med Mandskab til div. Event`s, efter Private eller Firmaers Ønsker……

    M.v.h. gb…….

    P.S. Rigtig god bedring med din `Sommer` Influenza, som du nu dyrker for 2.gang !!!

    1. Jo tak, det er altid en fornøjelse at ligge syg. Det ser heldigvis ud til, at det er ved at klinge ud for denne gang..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.