maj 20, 2024

Flotte biler på Toldboden

Af Michael Bonnevie

 

Efter et indslag på Lorry i sidste uge, vidste jeg at der hver Tirsdag (når vejret er til det) samles en masse flotte klassiske biler på Toldboden nær ved Langelinie

Jeg smuttede en tur derud i går, og da vejret var pragtfuldt, så var der dukket en del biler op, og flere kom til som aftenen gik på hæld.

dsc_0459

Turen var for mig også en tur hvor jeg ville teste mit nye Nikon D600. Jeg havde taget mit Sigma 50mm 1.4 med, og påskruet et polariser filter som er rigtig godt når man fotograferer eks. biler. Det kan fjerne det værste genskin i ruder mv. og kan knibe lidt ekstra ud af de i forvejen flotte øser. Derudover legede jeg med flash, så jeg kunne udfylde skyggeområder og belyse ting som ellers lå i mørke. Flashen kommer lidt til kort da den desværre ikke kan highspeed synkronisere. Jeg er tvunget til at bruge max. lukkerhastighed på 1/250 og da der er fuld blus på solen, så er der stor risiko for overbelyste billeder. Jeg må få investeret i en flash der kan lidt mere, så jeg ikke er låst i lave lukkertider!

dsc_0482

En af de ting man skal være opmærksom på med Polariser filtre er, at man kan risikere at der i himlen kan opstå banding (striber) og det var da også hvad der skete på nogle af billederne. Det er ikke det store problem, men noget man skal være opmærksom på.

dsc_0473

Udover nogle andre småting som enkelte overbelyste billeder pga. forkert lysmålingsindstilling, så er jeg rigtig godt tilfreds med resultatet. Jeg er specielt overrasket over hvor skarpt billederne tegner!

Her har jeg lavet et specielt billede hvor jeg har drejet lidt på sagerne for at få et anderledes billede. Tryk på billede for større version!

Special-alm

Oversigts billede oppe fra voldanlægget.

dsc_0500

dsc_0467

dsc_0449

Udover de mange flotte biler, så var jeg jo i nærheden af Gefionspringvandet og Esplanaden,- så det måtte også lige foreviges.

dsc_0507

Jeg var også forbi de flotte biler i 2015. Her er linket til, flere flotte biler på Toldboden

Link til Toldboden Copenhagen Classic og Toldboden Classic på Facebook

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Flotte biler på Toldboden

  1. “ Teen-ager igen“ . Tilbage i New York sidst i halvtredserne, hvor de gamle klenodier var hverdagsbiler, hvor min Far kørte `Dodge Dart` med Halefinner, fra Long Island til Manhattan, F.N. bygningen for enden af `Fifty Seconnd` Street. Selv fik jeg mit `Learners Permit` Kørekor som 16 årig, til en ældre `Ford Fairlane`, min Far`s gamle Bil, i en
    By, hvor vittigheden var, at hvis man så de rigtigt store Biler på en High Way, var de sikkert ejet at en Renovationsarbejder, da det var dem der tjente de rigtigt store Penge, hed det sig ! Selv får jeg stadig `Koldsved`, ved synet af en rigtig Flyder fra sidst i Halvtredserne og den første halvdel af Tresserne, hvor selv High School Drenge, blev for gamle til at tage Skolebussen, men kørte selv………. Og Bilerne de kørte !!!!!!!!!
    ` Det` var en reportage Admin, med rigtigt gode Billeder, der bragte mig tilbage til min afrejse til U.S.A., medbringende min `Disella` Knallert med Rulletræk ( der i U.S.A. skulle indregistreres som en Bil, for ca. en Doller om dagen), med `M.S. Stavangerfjord` fra Langelinie, Musik på Kajen og en syv dages Sejltur til Frihedsgudinden, en verden mindst ti år forud for Danmark på den tid, oplevede jeg, både i Skoler (også Undervisnings mæssigt), i Forretninger og ikke mindst Bil messigt, på Gader og Veje………. Husker stadigt, da de første i Bedsteforældrenes Opgang på Islands Brygge, købte Bil, en `Ford Anglia`, den med Bag ruden der skrånede indad forneden………….
    I øvrigt, rigtigt gode Billeder du her fik i Kassen Admin, med dit nye Ful-Frame Nikon Kamera, misundelsesværdigt godt gået, også af din Sigma 1,4 Linse og ikke mindst dit engagement ud i Foto Kunsten…….

    M.v.h. gb………

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.