Af Michael Bonnevie

 

Kæresten og jeg kørte en tur i det gode vejr, og turen gik nordpå. Vi kørte ad Strandvejen og endte efter lidt skovkørsel ved Søllerød sø.

Bevæbnet med mit Nikon kamera, gik jeg en tur alene langs søen og så på de store flotte huse der ligger ned til vandet.

På et tidspunkt da jeg gik med skoven på ene side, og søen på den anden, så jeg et egern krydse vejen. Det ville være sjovt at fotografere, men jeg vidste også at egern er meget sky, så chancen for et billede var lille. Da jeg kom frem til stedet hvor egernet krydsede vejen, standsede jeg for at se om jeg kunne spotte det. Præcis der hvor det var smuttet ind i skoven var der en lille skovsti, og jeg besluttede mig for at følge den. Ca. 20 meter inde på stien, så jeg egernet.. Det stod langt fremme og var fuldt optaget med at spise et eller andet. Jeg begyndte at tage billeder, og regnede kun med at få et par stykker i kassen. Egernet blev stående, uanset jeg nærmede mig, og jeg var ikke just lydløs.

dsc_1906

Egernet må have været vant til mennesker, for det lykkedes mig at komme indtil 2 meter fra egernet, og fandt at det den var så interesseret i, var en fuglebold den havde snuppet i en have på den anden side af vejen. Jeg må indrømme at jeg syntes det var en kæmpe oplevelse at komme så tæt på et vildt levende egern 🙂

Efter noget tid mistede egernet interessen for mig og fugle bolden, og stak i løb. Kort efter så jeg 2 dådyr lidt fremme, men dem nåede jeg ikke at fotografere.

En herlig dag 🙂

Relaterede fotos: