april 19, 2024

Makrotur i solskinnet

Af Michael Bonnevie

 

Så er makrosæsonen for alvor ved at slå igennem. For en uges tid siden var jeg igen på vores lokale kirkegård, for at skyde lidt makro, men der var ikke meget at gøre godt med.

Nu her blot en uges senere, så myldrer det med liv, og udover billederne jeg fik i kassen idag, så glæder jeg mig til den virkelige sommer sætter ind med alt hvad det bærer med sig af småkravl..

Makrotur i solskinnet

Jeg er stadigvæk ikke en haj til makro, men hver gang jeg forsøger mig, så lærer jeg lidt som jeg tager med mig og implementerer til næste gang. De billeder jeg skød sidste uge, var alle med en hastighed af 1/400 og det var ikke altid nok. Nogle af billederne blev små slørede og rystede. I dag kørte jeg fast med 1/500 på program S. Jeg satte min ISO til 400, så jeg hele tiden havde en blænde der ikke blev for stor. Når man skyder makro, så er det en god ting at have blænden så højt oppe i blændetal som muligt pga. dybdeskarpheden. Jeg skyder som regel i Manuel, men makro egner sig fortrinligt til nogle faste indstillinger, hvis lyset vel og mærke er til at regne med. I dag var der fuld blus på pæren, så jeg vidste at lyset gav mig egnede indstillinger uden det helt store skrueri på kameraet.

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Billederne har været en tur igennem Lightroom, og har fået en overhaling så de fremstår som jeg godt kan lide det.

Jeg har blandt andet brugt vignette på de fleste af billederne, som jeg ellers sjældent gør på normale fotos. Makrofotos tager sig godt ud, når den centrale ting i billedet står lidt ud, og områderne rundt om er nedtonet. Igen en smagssag, og der er ingen rigtig og forkert her, så jeg kan kun opmuntre til at man eksperimenterer og finder sit eget udtryk.

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

Makrotur i solskinnet

På turen brugte jeg mit gamle Nikon D200 med et Sigma 105 mm 2.8 makroobjektiv.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

2 thoughts on “Makrotur i solskinnet

  1. Bravo, det må jeg sige, du er knagme blevet god til at bruge Apparaturet og de Kunstneriske vinkler der skal til for at vi andre kommer med ! Dine Billeder Lever og emmer af Forår og Sommer, det er rigtigt dejligt at se og følge dine ekskursioner………..
    M.v.h. gb.

  2. 1. Maj 2015, hold da op hvor jeg savner dette, den Natur Admin med sit Apparatur henter hjem når Vejret tillader det……..
    Nu, efter den koldeste April måned i mands minde, ser det endelig ud til at varmere Vejr er på vej igen og selv om Knopperne på Træerne er til at se og Bladene er sprunget ud, mangler vi bare lige `VARMEN`. Den kommer nu………..
    M.v.h. gb……….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.