maj 23, 2024

Skybrud

Af Michael Bonnevie

 

København er ramt af regn
I store mængder, måske et tegn?

På at jorden er i oprør
Gud spiller spil, leger domptør

Menneskeskabt rod i naturen
Siger Gore og maler fanden

På væggen, indtager posituren
Som siger, han er manden

Som skal redde Jorden
Fra det uundgåelige ragnarok

Lynild, svovl og torden
Store ord, er mandens gokkesok

Skybrud

Skybrud

Om skybruddet fra Wikipedia

Skybruddet

Danmarks Meteorologiske Institut – DMI var forberedt på et skybrud, men de havde ikke forventet det ville være af den styrke. DMI og Spildevands komitéens målinger af nedbørsmængden ved skybruddet over København gav den højeste målte værdi på 135,4 millimeter i de seneste 55 år. Det svarer til 3,1 millimeter nedbør per minut den dag, og overgik således den tidligere rekordmåling fra 1. august 1959 i Ordrup, hvor der blev konstateret 111,7 millimeter nedbør på 24 timer. Der blev desuden registreret mere end 5000 lynnedslag på bare tre timer.

Klimaforsker for DMI, Ole Bøssing Christensen udtalte den 9. juli:

Citat

Den konkrete hændelse kan ikke med sikkerhed relateres til de igangværende klimaændringer, men det er ikke desto mindre, hvad vores klimamodeller varsler mere af i løbet af de næste 50 og 100 år.

Relaterede fotos:

admin

Jeg er 56 år, -født og opvokset på Islands Brygge, og har derefter boet et par andre steder på Amager. Formålet med gamle-dage.dk er at gemme nogle indtryk og minder fra en svunden tid, som jeg mange gange tænker tilbage på med stor glæde. En lille del af de billeder jeg viser i bloggen er fundet på nettet, men størstedelen har jeg selv stået for, -og Jeg prøver så vidt muligt at kildeangive billeder og tekst som ikke er mine egne. Skulle det ske at jeg har brugt et billede eller andet som rettighedshaveren mener jeg ikke må bruge pga. diverse omstændigheder, så send mig en mail, og jeg vil straks fjerne billedet eller teksten. Du kan komme i kontakt med mig via information i toppen af siden.. Vil du bruge et af mine billeder, så værsgo! Bare husk at kreditere eller linke tilbage! :-)

View all posts by admin →

One thought on “Skybrud

  1. Oplevede Lyngbyvej på nært hold under Skybruddet, så de 12 biler blive oversvømmet når uopmærksomme eller overmodige Bilister mente at de kunne forcere vandmasserne mellem Hans Knudsens Plads og Emdrupvej på Lyngbyvejen, så hvor hurtigt vandet steg og hvordan folk kæmpede for at komme ud af bilerne, før de kunne sidde og drukne, og hvordan de med Børn på armene, Letpåklædte, stred sig i sikkerhed gennem vandmasserne, men så også mange unge mennesker komme til og forsøge at hjælpe med Påklædning og med at skubbe Biler i vandkanterne fri, Biler hvis Motorer havde sat ud under vandets indtrængen i deres Tændingssystemer.
    Lomborg eller Al Gore ? Her mangler vi Kloaker eller Overløbsbassiner og det ser ud til at det haster. Så ligeledes Billederne fra den indre by og andre Motorvejsviadukter omkring København, oplever selv rengøringen fra oversvømmede Kældre og hører fra de næringsdrivende med lagre i oversvømmede kældre, og hører så også fra D.M.I., at dette, skulle kun være begyndelsen !!!!!!!!!!!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.