Mere af samme skuffe

Af Yuri

 

Den 3. maj 2011 bragte jeg tre postkort fra dengang hvor brevpost var måden man kommunikerede på skrift – altså fra de gode gamle dage.

Jeg fandt nogle flere gamle postkort frem jeg vil dele med Jer – men modsat de to fra forleden er der her to postkort der aldrig har været sendt!

Første postkort har endda været på en længere rejse:

Den unge dame her på billedet er Wanee Laohakeit – vinder af Miss Siam 1935.
Kortet er ikke blevet skrevet på, og har således tilbragt mange år bare liggende… Hvor gammelt kortet er ved jeg dog ikke, men det må være op til 76 år kan jeg regne ud med mindre Oraklet fra Delphi har været forbi tegnestuen før 1935

Jeg tror at kortet har været i familiens eje: min oldefar boede i Siam hvor han var havnemester, og derved var en af Bangkoks højeste embedsmænd. Han var medlem af Royal Automobile Club med sin Dodge eller Chrysler (hvis jeg husker korrekt). Familien havde derfor en naturlig omgang med den kongelige familie, og da min farmor var en lille pige legede hun med den nuværende dronning Siri-Kit. Tingene ændrede sig og de Thailandske myndigheder bad udenlandske statsborgere at forlade Thailand – med sig har familien tilsyneladende bragt dette postkort, men hvorfor ved jeg ikke.

Ham hér kender de fleste nok fra historiebøgerne:

Napoléon Bonaparte – eller Napoléon 1., var en dygtig strateg. Mange gode og dårlige ting er sagt om lavadelige korsikaner, med det fulde navn Napoleone di Buonaparte. Bl.a. lagde han grundstenene til moderne ægyptologi, organiseret husnummersystem og meget andet.
Statuen her forestiller Napoléon i 1809 – året efter han blev slået til ridder af den Kongelige (Danske) Elefantorden. Kortet her er ligesom kortet med den unge Vanee også ubrugt – dog kan jeg ikke huske hvor jeg har fået det henne? Årgangen er også ukendt.

Det sidste kort er blevet sendt. Om Pastor Knud nogensinde fik dette kort skal jeg ikke kunne sige noget om – men nu har jeg fået det. Kortet er fra England, men sendt fra Kjøbenhavn her i Danmark i 1910.

Desværre fik jeg åbenbart lagt kortet på en forkert måde for scanneren, men opdagede først dette da jeg var hjemme og åbnede .PDF-filen. Bundteksten som er klippet skriver: “Ten Minutes late already!”.
Kortet er blev sendt den 2. juli 1910.

Så vidt jeg kan se, så hilser Martha fra William og håber på at pastoren syntes hun er en sød pige. Jeg kan desværre ikke tyde adressen – men kunne nu godt tænke mig at vide hvor den Raabjerg Præstegaard lå henne! Jeg syntes i det hele taget at adressen er genial! Herr pastor K(nud) Melbye, Råbjerg Præstegård i en by jeg så ikke kan læse. Postvæsenet i København har sendt det med posttoget til byen og derfra har landposten klaret leveringen på præstegården hvor han også leverede dagens sladder og fik sig en kop tår kaff’ inden han tog videre.

Ja det var dengang at postbudene havde tid til den slags…

Hvis jeg finder flere gamle postkort i kasserne, så vil jeg forsøge at få dem uploadet og skrevet lidt til dem.
Husk at billederne bliver forstørret (i nyt vindue eller fane) når man klikker på dem.

Relaterede fotos:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.