Af Modeltog tossen

 

Det startede med, at jeg som mange andre, ville lave min egen hjemmeside.

Det skulle også være en hjemmeside med noget om, hvilke interesser og hobbyer jeg har, på lige fod med dem, der skriver om deres hunde, katte og store lidenskaber som for eksempel lystfiskeri, gamle dage osv…

En af mine fyldige lidenskaber har altid været modeltog, modelbaner og de ting der følger med og min viden er da også stor på det punkt, men kunne snildt være større. En af mine rigtige gode venner gennem rigtigt mange år, Per, sagde – med så meget materiale og din store viden om modeltog, skulle du jo lave en hjemmeside udelukkende om det. Tjae, han havde nu nok ret i, at jeg viste meget om dette, men lige frem en hjemmeside kun om det! Ja hvorfor ikke, tænkte jeg og prøvede at lege med opbygningen af siden samt undersøge hvad der fandtes af tilsvarende sider – i forsøget på at skille mig ud. Det skulle nok kunne blive til nogle sider og nogle billeder havde jeg også, så jeg besluttede at give det en chance.

Det gik jeg så og tænkte på i noget tid, men hvad skulle hjemmesiden hedde – for der er jo næsten ikke nogen ledige domæne navne længere! Min “sag” hed modeltog, så det var nærliggende, at det skulle være noget lignende. Jeg prøvede tilfældigt at skrive modeltog.dk og det virkede ikke, domæne navnet var optaget. Øv – så var det oplagt at finde på noget ‘fyld’ at sætte på. Og man er vel en nørd, en tosse eller en entusiast inden for modeltog, så jeg prøvede dette.. Så det blev tossen der ‘rendte’ med ‘sejren’..

Modeltog-Tossen.dk er:

“Modeltog-Tossen.dk” er et forum til gensidig inspiration for mennesker, der er berørt af trangen til, at lege med og tale om modeltog. Det kan være mennesker, der selv er togfører, ansat inden for driften af tog eller bare alm. mennesker med stor interesse for tog og modeltog.

Modeltog-Tossen.dk skal være et sted, hvor vi kan udveksle erfaringer med hinanden og dele hinandens viden om diverse inden for modeltog, litteratur, foreninger og ikke mindst hvad sker sker rundt omkring os – både i den virkelige verden samt på messer m.fl.

Med internettets opståen og dermed adgangen til uudtømmelige kilder af informationer, er vi i dag alle sammen i stand til at ‘kikke’ hinanden over skulderne. I mange tilfælde ER det i dag sådan, at modeltog entusiasterne ved mere end deres tidligere ‘mentor’ i modeltog butikken, hvor vi altid kom som knægt og op gennem tiden. Simpelthen fordi vi kun behøver at søge på vores eget mærke, vores egen epoke og lign.

Selvfølgelig kan Modeltog-Tossen.dk Forum ikke erstatte en forening eller klub, men det kan give os mulighed for grundig forberedelse så vi kan udnytte den sparsomme tid vi har bedst muligt.

I Modeltog-Tossen.dk’s Wiki-del kan vi hurtigt slå op, hvis en bruger eller bekendt fortæller om en epoke eller en skala, som vi endnu ikke har kendskab til. På den måde kan vi støtte og deltage i kommunikationen med de brugere, der endnu ikke har fundet nogen med samme store interesse, samtidig med at vi udvikler vores eget kendskab til andres modeltog entusiasters interesse.

Endnu et væsentligt aspekt er Modeltog-Tossen.dk’s sociale muligheder. I Forum kan vi dele vores sorger og glæder med ligesindede omkring vores projekter. Vi kan oprette tråde om alt hvad vi har lyst til at fortælle om. Eller tråde om hvad vi har brug for råd om.

Siden er under åben udvikling, hvilket også betyder, at enhver er mere end velkommen til at komme med forslag til forbedringer, styre siden i en retning eller bare være ganske alm. aktivt modeltog interesseret.

Kig over og rigtig god fornøjelse med Modeltog-Tossen.dk og velmødt!

Tøf Tøf

Mit næste indlæg – vil omhandle min spæde computer start – en start der inddrager tiden tilbage med de første versioner af MS-DOS, pc-dos, dr-dos og hvad de nu ellers hed dengang. Der vil også være lidt omkring gammelt it udstyr og vejen frem til i dag og hvorfor jeg så blev en 98% Linux mand.

Relaterede fotos: