april 19, 2024

Træer om efteråret

Af LSC

 

Vores natur byder på mange flotte scenerier. Måske har du – lige som jeg – nogle, som du begejstres for.

En de oplevelser, som jeg gang på gang vender tilbage til, er det efter min mening pragtfulde skue, som naturen på vore breddegrader stiller frem for os 1 gang hvert eneste år.

’ – – om efteråret, er det!  Ikke så længe; sommetider bare en uge eller to åbner ”Den store Mester”, eller hvem det nu efter din mening og tro er, som bestyrer livets gang, et farveorgie for os i vores træer og buske.

I et tidsrum, som kan indfinde sig på lidt forskellige tidspunkter fra det ene år til det andet alt efter lyset og vejret i øvrigt, begynder træerne at gøre sig klar til at modstå vinterens kulde og hårde vejr, som da er nær.

Da er der ikke mere brug for den grønne kulør til at opretholde træernes ”muntre” sommerliv, om jeg så må sige. Næh, nu gælder det om at pakke sig ind, og om at skabe sig en så lille overflade ud mod omverdenen som muligt; og det gøres ved at afblege de grønne blade, og kaste dem af sig. Men på vejen derhen til iklædes de altså de mest fantastiske gule, røde og brunlige farver.

Storslået synes jeg; som jeg har set det på disse vedlagte billeder fra et par villa- og rækkehuskvarterer i Nordsjælland. Se med på dem, og glæd dig;

’ – – ja, altså hvis du interesserer dig for den slags – forstås!

m.v.h.  LSC

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

imag1464

imag1466

imag1481

 

Relaterede fotos:

LSC

Blandt mange aktiviteter er, at jeg skriver noveller, som jeg udgiver på forlaget SAXO.com som "e-bøger". Jeg kalder dem "hurtig"-noveller, fordi de kan læses helt til ende på meget kort tid, men alligevel indeholder både spænding og overraskelse. Jeg skriver under forfatternavnet: "Leif Antskov"; og mine hidtidige udgivelser kan ses på dette link: leifantskov Vigtigt! - Når du har kigget på Leif Antskovs hjemmeside, og vil tilbage her til "Gamle Dage"-sitet, gør du det ved at klikke på venstre-pilen oppe i skærmbilledets øverste venstre side!

View all posts by LSC →

One thought on “Træer om efteråret

  1. Jeg har ikke meget at tilføje, men nydelsen ved at tage Årstiden ind, på et hvilket som helst tidspunkt af året, er en helstøbt oplevelse, der ikke kun tjener sit formål her og nu, men også indvarsler hvad vi ellers glæder os til som årene går.
    Tak for de pragtfulde Billeder.
    M.v.h. gb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.